E2h

Hur dra nytta av ingefära

Bortsett från vitlök

Bortsett från vitlök, är ingefära en av de mest lättillgängliga örter i köket för att ge flera positiva hälsoeffekter. När det tas på rätt sätt och vid rätt belopp, kan ingefära utan tvekan hjälpa dig att upprätthålla utmärkt skick och öka ditt immunförsvar. De naturliga oljor av ingefära är den verkliga källan till dess näringsämnen och läkande egenskaper.

För att ge dig en uppfattning om styrkan av ingefära ört, här är några av de kända fördelar:

Hur dra nytta av ingefära. Ingefära bör inte ges till barn under två år.
Hur dra nytta av ingefära. Ingefära bör inte ges till barn under två år.

  • Mycket effektivt för illamående som orsakas av graviditetsillamående, åksjuka eller kemoterapi
  • Förhindrar cancertillväxt
  • Hjälper i gallring blodet och förhindrar därmed blodproppar hos hypertensiva personer
  • Hjälpmedel i att sänka LDL-kolesterol
  • Kontrollerar feber och bidrar till att främja en effektiv blodcirkulation
  • Averts spridningen av herpes simplex-virus
  • Bidrar till att minska inflammation i vävnader
  • Lindring gas smärtor

För att uppnå maximal nytta från ingefära, bör du lära dig hur man använder det effektivt och korrekt sätt.

Först av allt

Först av allt, är färsk ingefära föredra framför torkade eller pulveriserade ingefära. Färsk ingefära har mer näringsämnen och fler fördelar för kroppen. Det är inte svårt att hitta färsk ingefära eftersom det kan köpas från stormarknader. Och du behöver inte oroa dig för sin hållbarhet, för om oskalade det kan behålla sin fräschör under en period av tre veckor i kylskåp.

Du kan inkludera färsk ingefära i matlagning disken. Det går väl överens med andra kryddor som vitlök och lök. Det kan hackas, skivas tunt, skivad i strimlor eller tärningar - beroende ditt recept kräver. Du bör dock vara försiktig med mängden ingefära du använder eftersom för mycket ingefära kan göra skålen smaken skarp och varm. Så beroende på din smak eller på hur du tål stickande smaker, med ingefära i matlagning rätter bör göras måttligt.

Ett annat sätt att konsumera ingefära är genom att äta det som är - färska och rå. Vissa människor har kuslig förmåga att bara mumsa på en bit ingefära ungefär som de mumsar på en frukt. Å andra sidan, människor i öst har bruket av kokande ingefära i vatten som ska vidtas när en lider halsont.

Bortsett från vitlök. Du kan också förbereda ginger ale för en hälsosam dryck.
Bortsett från vitlök. Du kan också förbereda ginger ale för en hälsosam dryck.

Finns även på marknaden är den populära ingefära te. Emellertid, eftersom det är i pulverform, är dess styrka avsevärt minskat.

Du kan också förbereda ginger ale för en hälsosam dryck

Du kan också förbereda ginger ale för en hälsosam dryck. För detta behöver du en tum av skalade färsk ingefära, ungefär en halvliter av röda druvor, två koppar kubik vattenmelon, en tangerin och fyra gram vatten. För detta recept kan du använda din juicepress eller mixer. Vid användning av juicer, bara släppa frukter och skivor ingefära inuti juicepress. Häll över ett glas och tillsätt vatten. Du kanske inte behöver lägga något socker, eftersom druvorna redan ger sötma till drinken.

Gör på samma sätt med en mixer, men efter blandning allt du behöver för att använda en sil för att bli av massan. Tillsätt vatten samt och kyla innan du dricker.