E2h

Hur dra nytta av probiotika

Probiotika har visat sig ge vissa hälsofördelar om rätt mängd konsumeras dagligen. Så det är bäst om du kan reglera mängden av probiotika intag. Om probiotika är inte en del av din dagliga kost, kan du ta tillverkade yoghurt och andra fermenterade livsmedel. Eller har du också möjlighet att ta tillskott så länge som din läkare ordinerar dem. För mer information om hur du dra nytta av probiotika, läs nedan.

  • Upprätthålla friska celler tarmslemhinnan. Probiotika kan bidra minskningen av inflammation i tarmen. Probiotika ger dig den näring som behövs för att upprätthålla goda celler tarmslemhinnan.
  • Probiotika ger en lösning för en läckande tarm. Om du lider av läckande tarm, då probiotika kommer att kunna hjälpa dig. Detta näringsämne kan orsaka förstärkning av tarmen barriärfunktion, och rekommenderas starkt om du lider av läckande tarm. Det är bäst att besöka din läkare och få råd eller ett recept för rätt mängd probiotika du behöver för att bota din hälsoproblem.
  • Probiotika producerar antibiotika. Probiotika producerar antibiotika bidrar till att förhindra infektion i tarmen område. Just nu är probiotika rekommenderas av de flesta läkare för behandling av bakteriella infektioner och andra sjukdomar relaterade till denna.
  • Probiotika minskar kroppens reaktion på vissa allergener. Forskning har visat att en tillräcklig mängd av probiotika i kroppen kan sänka graden av allergi från specifika allergener. Dessa allergener inkluderar mat och pollen allergener, som kan vara farliga. Om du lider av någon typ av mat eller pollenallergi, kan du ta mat rik på probiotika för att hjälpa till att minska graden av din allergi.
  • Probiotika minskar gluten toxicitet nivå. Baserat på forskning, probiotika rekommenderas för dem som lider av celiaki. Celiaki är en typ av mag sjukdom som kan orsaka skador på tunntarmen och stör absorptionen av näringsämnen från mat. Personer som lider av denna sjukdom kan inte ta någon typ av mat med gluten. Probiotika kan hjälpa till att hantera kroppens grad av toxicitet.
  • Probiotika bidrar till att förbättra upptaget av vissa näringsämnen i kroppen. Med probiotika, kan du se absorptionen av näringsämnen såsom B-vitaminer, zink, koppar, magnesium, kalcium, järn och fosfor.
  • Probiotika minskar risken för akut diarré och rota-virus bland barn. Baserat på några studier har det visat sig att barn som tar rätt mängd probiotika i kosten är mindre benägna att få akut diarré och rota-virus.
  • Probiotika förbättrar laktosintolerans. Personer med laktosintolerans kan inte metabolisera laktos som finns i mjölk och andra mejeriprodukter. Denna oro för hälsan är på grund av brist eller avsaknad av enzym som kallas "laktas" i sina tarmar. Probiotika bidrar till att förbättra laktosintolerans genom laktas enzymer som behövs i tarmen.

Dessa är bara några av de hälsofördelar av probiotika

Hur dra nytta av probiotika. Upprätthålla friska celler tarmslemhinnan.
Hur dra nytta av probiotika. Upprätthålla friska celler tarmslemhinnan.

Dessa är bara några av de hälsofördelar av probiotika, och det är bäst om du inkluderar rätt mängd probiotika i din kost. De flesta av de yoghurt produkterna är rika på probiotika, och du kan också göra dina barn tar detta regelbundet. Du kan ta med frukt och nötter att göra det roligare att äta.