E2h

Hur dra nytta av ringblomma

Har du tagit din ringblomma idag

Har du tagit din ringblomma idag? Trots den något exotiska klingande namn, är ämnet i fråga ingen annan än den ödmjuka, vanliga, men ändå soligt ringblomma. När fler människor vänder sig till naturen för sina hälsobehov upptäcker de fördelarna med många olika växter, bland annat ringblomma. Calendula kan användas för att gynna den mänskliga kroppen och dess omgivning på många olika sätt.

  • En mycket vanlig, och läckra, sätt att använda ringblomma är i sallader. Kronbladen är ätliga och välsmakande, och eftersom färgen på anläggningen kan variera från en ljus gul till djupt bränd orange, blomman kronblad lägga till en extra visuell punch till dina rätter.
  • Calendula är mycket vanligt i homeopatisk medicin och aromaterapi. Vetenskapliga studier har visat att örten ha anti-inflammatoriska och anti-virala egenskaper, stödja hundratals år av traditionell användning. Anläggningen har en mängd olika användningsområden och kan tas eller tillämpas i olika former. Den eteriska oljan av växten innehåller de nyttiga ämnen.
  • Ett mycket vanligt sätt att använda ringblomma är som te, med kronbladen och bladen som genomsyrade i varmt vatten. Detta te har en lugnande effekt på matsmältningssystemet och ofta lindrar kramper. Ungefär som kamomillte, lyser ringblomma te ljust hår, så använd några rester i duschen som en skölj och komma ut med ljusare, soligare trådar.
  • Många olika aktuella applikationer innehåller extrakt av ringblomma på grund av sin anti-inflammatoriska egenskaper. När den appliceras på ett sår, främjar en ringblomma salva ofta snabbare läkning, och sägs vara effektiv på många olika hudåkommor såsom eksem eller fotsvamp. Om du är en mamma och fråga om kemiska effekter på ditt barn, kan en kräm som innehåller ringblomma vara svaret på rensa upp mjölkskorv eller blöjeksem. Örten innehåller också salicylsyra, en vanlig behandling för akne.
  • Calendula kan vara en stor hjälp till trädgårdsmästare också. Förutom deras uppenbara visuella attraktion, ringblomma växter har en ganska obehaglig lukt som tenderar att stöta bort trädgården skadedjur, såsom insekter. Plantering ringblommor, därför, är en typ av naturlig pesticid som inte kräver någon besprutning, förlängning, eller giftiga kemikalier. Dessutom, om du arbetar ute i trädgården och råkar vara stucken av ett bi eller geting, tillämpa calendula blommor direkt till sting lindrar smärtan.

Vid användning av naturliga örter kan de komma i många olika former

Vid användning av naturliga örter kan de komma i många olika former, såsom tinkturer, salvor, teer, eller kapslar. Se till att om du planerar att använda ringblomma lokalt att formen du använder är säker att använda på huden. Som alltid konsultera en vårdgivare om du planerar att börja använda ringblomma, speciellt om du tar medicin.

Hur dra nytta av ringblomma. Calendula är mycket vanligt i homeopatisk medicin och aromaterapi.
Hur dra nytta av ringblomma. Calendula är mycket vanligt i homeopatisk medicin och aromaterapi.

Fördelarna med ringblomma varierar, från intern lugnande till extern läkning. Även om ringblomma, eller ringblomma, kan tyckas vanligt, prova några av de behandlingar som är förknippade med det och du kommer överens om att det är en mycket speciell växt faktiskt.