E2h

Hur dra nytta av Saw Palmetto

Saw Palmetto är en palm som växer i en mängd olika livsmiljöer

Saw Palmetto är en palm som växer i en mängd olika livsmiljöer. Native till Nordeuropa, är det oftast ses på kustnära åsar i Louisiana, South Carolina och Florida. Denna anläggning har varit känt för att ha många medicinska fördelar.

Den Saw Palmetto extrakt kommer från dess frukt

Hur dra nytta av saw palmetto. Saw palmetto är en palm som växer i en mängd olika livsmiljöer.
Hur dra nytta av saw palmetto. Saw palmetto är en palm som växer i en mängd olika livsmiljöer.

Den Saw Palmetto extrakt kommer från dess frukt. Rik på fettsyra och fytosterol, är denna frukt extrakt används för olika medicinska ändamål. Bland de mest kända fördelarna med Saw Palmetto anläggningen är lindring av godartad prostataförstoring eller allmänt känd som BPH. Den oljiga sekret från bär av denna anläggning tros att behandla symtom på BPH, inklusive frekvent urinering, svårigheter att urinera, dribblingar efter urinering och andra stressande symptom. Det erkänns att reducera ytterligare tillväxt av en förstorad prostata. Flera läkemedelsföretag i Europa marknaden Saw Palmetto läkemedel mot BPH. De importerar massor av denna växt från Florida varje år.

Saw Palmetto är också känd för att ha anti-inflammatoriska egenskaper och redovisas som en alternativ medicin för att behandla ihållande hosta. Denna anläggning har vuxit fram som en effektiv behandling för bronkit och som slemlösande för slemhinnor. Men att ta någon form av drog, kom ihåg att läsa etiketterna noga för korrekt dosering och använda den som din läkare. Även Saw Palmetto har inga dokumenterade biverkningar har patienter klagat ofta av oregelbundna tarmtömningar, illamående och yrsel.

Bär från Saw Palmetto anläggningen har haft rykte om sig att vara ett afrodisiakum. Den tidiga nordeuropeiska indianer upptäckte användningen av denna anläggning för behandling av impotens och penis dysfunktion. Det är bevisat att förbättra en mans förmåga att behålla en erektion. Som en sexuell stimulant, kan denna anläggning hjälpa adress manliga prestandaproblem samt behandla infertilitet hos kvinnor. Det anses bland de bästa tre örter för att innehålla afrodisiakum egenskaper.

Den saw palmetto extrakt kommer från dess frukt.
Den saw palmetto extrakt kommer från dess frukt.

Tidig forskning visar också att Saw Palmetto har anabola egenskaper för att stärka musklerna och det stöd i utvecklingen av kroppens vävnader. Denna gamla europeiska tonic långsamt ökar i popularitet bland människor som vill bygga och ton sina muskler. Eftersom det har en stark naturlig steroid, har det föreslagits som en steroid substitut för idrottare, men det är ännu inte stödjas.

Nya upptäckter görs av europeiska forskare har funnit att Saw Palmetto kan fungera som en "lugnande medel" om de föreligger i blodomloppet. I början av 19-talet, var frukten av Saw Palmetto introduceras till patienter med nervösa villkor, varför det har utvecklats som en aktiv ingrediens i ångestdämpande läkemedel kända idag.

I slutet av 1990-talet började många läkemedelsföretag marknadsföring Saw Palmetto att främja hårväxt. I teorin skulle denna anläggning utnyttjas för att blockera dihydrotestosteron (DHT) och för att hjälpa till att förebygga håravfall.

Med alla de medicinska fördelarna med Saw Palmetto, den kommer nu i olika former som mjuk gel, kapslar, tabletter, tinkturer och även te. Många fler studier görs för att maximera den fulla potentialen i denna lilla palm, och varje dag vetenskapen ständigt upptäcka nya och innovativa fördelar.