E2h

Hur dra nytta av vitamin D3

Kolekalciferol

Kolekalciferol, mer känd som vitamin D3, är ett viktigt näringsämne för att upprätthålla stabila ben. Det är också ganska bra för att förbättra kroppens immunitet mot hjärtsjukdomar, diabetes och även cancer. Ta vitamin D3 tillskott har visat sig minska risken för att utveckla bentätheten-relaterade tillstånd som osteoporos och rakitis. Med D-vitamin kan också bidra till att minska blodtrycket. De vitamin har en viktig roll i hjärnans utveckling samt. En ganska ny studie har visat en ökning av autism bland somaliska barn till mödrar brist på vitamin D3. En annan fördel vitamin D3 ger är dess hjälp i god emotionell utveckling och grov motorik.

Vad de flesta inte vet är att vitamin D3

Vad de flesta inte vet är att vitamin D3, som alla vitamin Ds, är ett hormon. Kroppen producerar naturligt vitamin, ger oss en stadig leverans. Om inte det vore nog, är vitamin D3 också lätt absorberas från solljuset. Ja, det finns några näringsvärde till garvning! Den rekommenderade dagliga intag (RDI) av vitamin D3 är 200 IE. Möte denna standard kommer att bidra till att skydda dig mot högt blodtryck, fetma, benskörhet, melanom och (detta kan vara förvånande för dig) vissa former av psykisk ohälsa. Denna magra belopp uppnås enklast genom att sitta igenom ett par timmar i solen, men det finns andra sätt att få det om solljus är inte ett alternativ.

Problemet är

Hur dra nytta av vitamin d3. Kolekalciferol.
Hur dra nytta av vitamin d3. Kolekalciferol.

Problemet är, med saker är som de är i världen idag, kanske vi inte får tillräckligt sön Vi har vuxit ganska medveten om de skadliga effekterna av solljus, från att riskera en dålig hy att löpa risken att utveckla hudcancer, och så vi tillämpar generösa mängder solskyddskräm, eller bara undvika solljus helt och hållet. Vår livsstil har gjort oss tillbringar mer tid inomhus, bort från solens strålar. Luftföroreningar ger en tät lock över våra städer, blockering av solljus och skadar våra lungor samtidigt. Ett annat problem uppstår från det antal livsmedel som ger en tillräcklig mängd av vitamin D3 - det finns helt enkelt inte så många.

Några av de livsmedel som innehåller bra mängder av vitamin D3 är fisk, fiskleverolja och ägg. Införliva lämpliga mängder av dessa livsmedel i din kost hjälper dig att få vitamin D3 du behöver. Det hjälper dig att rådfråga en dietist för rekommenderade intaget.

Du kan köpa en mängd vitamin D3 tillskott från ditt lokala apotek eller hälso-butik. Sjunka med och fråga om dina val. Titta på olika mängder av vitamin D3 mellan varje märke och besluta om vilken du tycker är bäst för dig.

Nu en del människor oroar "överdosering" på vitamin D3

Vad de flesta inte vet är att vitamin d3. Problemet är.
Vad de flesta inte vet är att vitamin d3. Problemet är.

Nu en del människor oroar "överdosering" på vitamin D3. Den goda nyheten är att chanserna att det händer är faktiskt mycket, mycket låg. För att uppleva några toxiska effekter från för mycket vitamin D3 i ditt system, måste du ta enorma mängder det regelbundet över en spännvidd på veckor. Du kan hitta en detaljerad rapport om detta i en 1999 artikel i European Journal of Clinical Nutrition, om du inte är övertygad.