E2h

Hur du använder acetylsalicylsyra för att läka en finne

Bara om alla som har gått igenom puberteten har sannolikt upplevt smärtsamma (och ibland pinsamt) stunder av att behöva gå igenom hela dagar med ett ansikte fullt av finnar. Bortsett från den psykologiska effekt det har på många ungdomar-särskilt de som redan pressas för att inte passa in, kan det också vara ett problem som kan förvandlas till en mycket stor, dyr predikament på mycket verklig chans att konstant beröring och repning av finnar orsakar ärr. Denna typ av ärrbildning kommer inte att försvinna om det inte behandlas (och i de flesta fall är denna typ av behandling är mycket dyrt), så det är bäst om akne behandlas så effektivt som möjligt.

Det finns många huskurer ute (och många fler som har visat sig vara medicinskt ljud), men det finns en typ som är en blandning av båda. Denna metod är användningen av aspirin för att läka en finne. Fast det låter ganska dumt, är förfarandet inte exakt vad du kan förvänta sig. Så om du är intresserad av att prova denna oortodoxa (men mycket effektiva) metod ger denna artikel en lätt att följa processen under vilken du kan läsa och tänka på nästa gång du lider av akne (du kan även följa just nu om du har vad som krävs)!:

  • Receptet är ganska enkel. Allt du behöver göra är att krossa omkring tio aspirin tabletter (se till att de inte är belagda) i en liten skål och sedan blanda lite vatten i den, bara tillräckligt att din hopkok förvandlas till en kräm som liknar de typer du kan har köpt i butikerna att slåss akne vid ett tillfälle. När din kräm är klar, helt enkelt tillämpa den på ditt ansikte och låt det stå ca 5-15 minuter. Om du gör detta direkt efter att tvätta ansiktet med varmt vatten, har du bättre resultat. När femton minuter är upp, skölj bort krämen med lite kallt vatten.
  • Några saker du behöver tänka på. Anledningen till att du bör bara låta masken nöja så kort tid är att detta recept kan vara ganska ett obehag när de används på känslig hud. Så den andra du känner en brännande typ av känsla, tvätta genast bort det krossade aspirin klistra från ansiktet. Dessutom är det viktigt att endast göra detta en gång i veckan av samma skäl som nämnts ovan. Även hud som inte är helt påverkas av denna ansiktsmask kommer fortfarande lider om du använder den mer än en gång i veckan.
  • Vad gör du om du bara har en eller två finnar som du vill behandla. Om så är fallet, sedan helt enkelt slipa ungefär två aspirin (med bara tillräckligt med vatten att det blir krämigt igen). Gnid den på det drabbade området, vänta runt 15-30 minuter och skölj sedan av som vanligt.


Hur du använder acetylsalicylsyra för att läka en finne. Receptet är ganska enkel.
Hur du använder acetylsalicylsyra för att läka en finne. Receptet är ganska enkel.

På en avslutande anmärkning, kommer användningen av en fuktighetskräm efter aspirin ansiktsmask hjälper också mycket, eftersom detta recept är känt för att orsaka mycket torr hud. Se till att du är medveten om hur torr din hud kan få innan du försöker detta!