E2h

Hur du använder andningstekniker för att minska stress

Det en viktig aspekt av yoga och meditation är att få din andning ner till höger. Detta är vanligtvis de första lektionerna lärs ut i yoga, tai chi eller pilates och är ofta den mest betonade första steget till framåt. Andning är inte bara kroppens sätt att få in syre i våra lungor och celler, men det är också kroppens mest naturliga rytm. Att få till rätt meditation sinnestillstånd kräver att du koncentrera dig på din kropps naturliga rytmer och komma i fas med den.

Hur du använder andningstekniker för att minska stress. Hitta en avkopplande plats.
Hur du använder andningstekniker för att minska stress. Hitta en avkopplande plats.

Österländsk filosofi säger att andningen är det en länk mellan din medvetna jaget och ditt fysiska jag och en hel del religioner lägga stor vikt andningsövningar innan någon form av upplysning. Men en sak som de alla är överens om är att andningen slappnar sinnet och därmed bra på lugnande ditt autonoma nervsystemet som är perfekt för avkoppling och avstressande.

Nedan följer några tekniker på korrekt andning. Bemästra dessa tekniker ner pat och du tillämpar dem i avslappning och stressreducering.

  • Rensa ditt sinne. Kom ihåg ordspråket "utom synhåll, ur sinne?" Detta gäller särskilt om du försöker att minska stress. Lämna ditt sinne ett oskrivet blad av alla de saker som du tycker om varje dag, vilket är oftast de saker som orsakar dig stress och psykisk obehag. Försök att uppnå medvetandetillstånd japanerna kallar "No Mind", som är en punkt där du inte tänker på någonting medvetet och bara låta muskelminne att fungera för dig.
  • Hitta en avkopplande plats. Försök att hitta en lugn plats som är fri från störningar och stress. Hemma arbetar en bekväm soffa eller din egen säng oftast. När du är på jobbet, hitta ett tomt rum och hjul i en bekväm stol att koppla av i. Syftet med detta är att vara fysiskt tillfreds så att din oroliga sinne kommer att följa de fysiska signaler din kropp blir och slappna av.
  • Rita från membranet. Din membran är muskeln uppträdda under dina lungor. Andningen är oftast sammandragning och avslappning av membranet och du kan berätta att du andas från membranet när magen expanderar när du andas in andas från membranet är också bra för din kärna som engagerar nedre delen av buken. Försök att ta ett par djupa andetag för att få en känsla av hur man andas från dig membran. Försök att matcha den djupa membran andas med den naturliga rytmen av din egen andning och få timingen ner till höger.


Följ tidpunkten för din naturliga andning

Följ tidpunkten för din naturliga andning. Nu kan du andas från membranet ordentligt är det dags att sätta den andning som ska användas. Observera att för varje stressande situation, din puls och andning snabbare. När du är stressad, tar du kort ytliga andetag och dina axlar flytta upp och ner. Ytlig andning är dåligt eftersom det andas för mycket koldioxid och stör kroppens naturliga balans. Ytlig andning kallas också hyperventilation. När du känner att du inte andas från membranet, ta en stund att inse vad som händer och sedan korrigera din andning rytm.