E2h

Hur du använder antiinflammatoriska läkemedel för att behandla lupus

Generellt är lupus en skrämmande sjukdom som främst infekterar den kvinnliga befolkningen. Anledningen till att det är så farligt är att det angriper immunförsvaret, men inte på det sätt du kanske tror. I stället för att försvaga den automatiska immunsystemet, skjuter lupus istället arbeta mycket hårdare än nödvändigt, förvirrande den smittade personens förmåga att bekämpa infektioner i form av kraftfulla antikroppar som sprids och attackera både friska och sjuka celler. Detta leder till massor av svullnad och mycket synliga irritationer och inflammationer över hela kroppen. Det finns även andra berättar symtom såsom smärtsam artrit och vissa problem blod, eller närvaron av en specifik antikropp (som läkaren kommer att kontrollera när han söker för symtom på lupus).

Lupus kan också vara mycket nedslående

Hur du använder antiinflammatoriska läkemedel för att behandla lupus. Det första du bör göra (i de tidiga stadierna av lupus) är rådfråga din läkare om den första formen av anti-inflammatorisk behandling.
Hur du använder antiinflammatoriska läkemedel för att behandla lupus. Det första du bör göra (i de tidiga stadierna av lupus) är rådfråga din läkare om den första formen av anti-inflammatorisk behandling.

Lupus kan också vara mycket nedslående, eftersom att ha denna sjukdom innebär att du måste göra många förändringar i din livsstil-permanenta förändringar. Du måste lära dig att leva med att ha lupus, men du kan ta tröst i det faktum att människor som har blivit vana vid lupus i sina liv är ofta glada, och även om det finns vissa begränsningar, kan de leva stilleben till fullo. Denna artikel kommer att hjälpa dig att använda anti-inflammatoriska läkemedel för att behandla vissa skov som kan hända när man har lupus. Så om du är intresserad, så läs den enkla serie av steg som anges nedan:

  • Det första du bör göra (i de tidiga stadierna av lupus) är rådfråga din läkare om den första formen av anti-inflammatorisk behandling. Det finns inget viktigare än att rådfråga din läkare. Inte alla har lupus precis som du gör, så läkaren är din bästa insats. Men generellt, kommer de som först få lupus behöver anti-inflammatoriska läkemedel utan närvaro av steroider. Detta beror på att steroida läkemedel är endast för dem vars organ har redan skadats av lupus och är onödigt i ett tidigt skede.
  • Anti-inflammatorisk medicin kan vara mycket svårt, så var försiktig. Alltid tala med din läkare om vilken typ av medicin du kommer att ta, och när du tar det, hålla honom igång om din sjukdom. Berätta för din läkare om någon form av reaktion du kan ha fått från droger, och överväga andra möjliga former av anti-inflammatorisk behandling.
  • Lyckligtvis är någon plan för anti-inflammatorisk medicin lätt att underhålla. Vanligtvis behöver du bara ta ett piller med ett glas vatten (om det är före eller efter maten beror på vilken typ av medicinering) runt två gånger om dagen. Helt enkelt hålla steget ovan i åtanke, och kontrollera hur du mår noggrant. Om det finns någon reaktion, kontakta din läkare omedelbart.
  • Att veta när man ska sluta ta antiinflammatoriska läkemedel är viktig också. Dessa typer av läkemedel kan orsaka skada om de används i onödan, eller om den används för länge. Din läkare kommer sannolikt att ge dig en tid när du ska sluta ta medicinen oavsett vad, men så länge du upprätthålla en hälsosam livsstil, svullnad och flare-ups kommer tona ner betydligt innan dess.


Att ta hand om lupus och hålla den i schack kan vara en svår uppgift, men det är mycket tolerabla när du lär dig att vänja sig vid problem som kommer med att behandla denna kroniska sjukdom.