E2h

Hur du använder antivirala krämer för munsår

Munsår är lesioner som visas runt de områden i munnen

Munsår är lesioner som visas runt de områden i munnen. Dessa orsakas av herpes simplex typ 1 (HSV-1) och kan vara mycket smittsam. Detta kan överföras från en person till en annan person när det är nära och direkt kontakt.

Viruset aktiveras när något utlöser det och orsakar ett utbrott av munsår. Dessa försvinner vanligtvis utan behandling i ca två veckor och kan tyckas att personen inte genomgå denna typ av virus problem.

Hur du använder antivirala krämer för munsår. Alternativa krämer.
Hur du använder antivirala krämer för munsår. Alternativa krämer.

Men det är bäst att döda dessa munsår med krämer för att läkningen ska vara snabb. Detta kommer också att hålla dig från att bli generad på grund av en oral viral problem. Så du vill bli av med din munsår? Här är några snabba tips.

Ta kontakt med din läkare. Det finns massor av över disk antivirala krämer, men det är bäst att först rådgöra din hälsa leverantör så att du kommer att vara säker på vad effektiva krämer som passar dig.

Det är de vanligaste som penciklovir och aciklovir men dessa gäller endast om du använder dem när du märker de första tecknen på munsår. De kan emellertid vara ineffektivt bortom de tidiga stadierna. De mer specifika och dyrare är de som påskynda läkningsprocessen.

Applicera dessa krämer om du känner någon stickande känsla på ytan av munnen. Detta kan vara en indikation på att utveckla munsår. Detta är ofta känt om du har återkommande utbrott av munsår. Du kan använda upp till fem gånger om dagen eller mer upp till fem dagar eller mer, beroende på hur mycket munsår som finns att behandla.

Munsår är lesioner som visas runt de områden i munnen. Återkommande munsår.
Munsår är lesioner som visas runt de områden i munnen. Återkommande munsår.

Alternativa krämer - Det finns också krämer som du kan använda även för att förhindra munsår uppstår. Det finns resveratrol krämer (icke-traditionella och effektiva, men bara om läkaren ger dig gå signal), lysin salva (att kunna blockera virus) eller krämer som har citron extrakt (för mer naturliga effekter).

Återkommande munsår

Återkommande munsår - ha i åtanke att antivirala krämer på att behandla den nuvarande munsår. De inte helt säkra framtida återkommande av munsår. Du kanske har bakomliggande tillstånd som kan ha orsakat dina munsår att återkomma.

Det är därför det är viktigt att rådgöra med din läkare för vidare analys. Du kan vara i riskzonen för att ha encefalit (hjärnan svullnad) eller gingivostomatitis (resultat från svåra munsår). Din hälsa kan ha att förskriva vissa smärtstillande för munsår och antivirala tabletter.

Det är extra försiktighetsåtgärd, men för gravida kvinnor och barn. De kan även hänvisa dig till en ögonläkare om munsår har komplikationer som kan nå ögonen.

Det är viktigt att hålla ett öga på din hälsa så att du kommer att kunna arbeta och leva livet fullt ut. Du bör vara medveten om hur man kan behandla även de minsta hot eftersom dessa kan få förvärras om du inte vidta några åtgärder.