E2h

Hur du använder aromterapi för avkoppling

Aromaterapi är en mycket utbredda hälsa praktiken

Aromaterapi är en mycket utbredda hälsa praktiken, om man utnyttjar kroppens luktsinne (bland andra sinnen) för att manipulera och orsaka förändringar i kroppen-förändringar både trevliga och mycket terapeutiskt om det görs på rätt sätt. Hela vetenskap aromterapi baseras på oljor vissa aromatiska växter. På grund av dess trevliga effekter, oljor utvinns ur dessa växter, och kallas eteriska oljor. På egen hand, dessa oljor är mycket kraftfulla och får inte önskad effekt, varför det blandas tillsammans med något som kallas transportör olja. Resultatet är blandade olja som gör det lättare att ta i eteriska oljor, och är i allmänhet vad aromterapi handlar om. Många människor har dragit nytta av att använda aromaterapi, och de som känner att de inte är få och långt mellan.

Hur du använder aromterapi för avkoppling. Gör din hemläxa på vilken typ av transportör olja du kommer att behöva.
Hur du använder aromterapi för avkoppling. Gör din hemläxa på vilken typ av transportör olja du kommer att behöva.

Allt som krävs är ett öppet sinne, en vilja att se denna typ av praxis genom, och ansträngningarna att skaffa alla nödvändiga material för att starta aromterapi. Om du känner för det är värt ett skott (och det är verkligen), kommer den här artikeln ge dig en enkel att följa steg för steg för att använda aromterapi för avkoppling. Så fortsätt läsa och lindra din stress nivå med stegen nedan:

  • Gör din hemläxa på vilken typ av transportör olja du kommer att behöva. Konceptet är att olika bäroljor fungera bättre för olika hudtyper. Så allt du behöver göra är att forskningen lite på vilken typ av transportör olja skulle fungera bäst för dig. När du har gjort rätt beslut, skulle det vara klokt att köpa små, mörka flaskor som rymmer upp till 30 ml olja (detta beror på att även om du kommer att använda samma typ av eterisk olja för alla dessa flaskor med för mycket olja i en flaska kommer att förstöra deras hållbarhet).
  • Vilka är de bästa typer av eteriska oljor för att använda när det gäller avkoppling? Kamomill är känt för att ha en mycket lugnande effekt och neroli kan lägga undan oroligheterna från ditt sinne som det används främst för att lindra effekterna av ångest. Du kan även blanda lite lavendel med neroli att stärka sin lindrande effekt. När det gäller något som kan sätta ditt sinne till vila, skulle mejram vara din bästa insats.
  • Hur mycket blanda dig med transportör olja för att göra en effektiv formel? Var 20 ml eller så av din transportör olja kommer att behöva några åtta-till-tio droppar av din eterisk olja av val. Glöm inte att lägga till etiketter på dina flaskor så att du inte glömmer vilken typ av blandad olja du använder.


Om du håller alla stegen ovan i åtanke, då du kommer att ha allt omfattas, åtminstone när det kommer till en avkopplande upplevelse med aromaterapi. Det finns mer eteriska oljor ute med olika effekter, så om du hittar dig själv att njuta av avkopplande sidan av aromaterapi, så kanske du kanske vill gräva i sina andra fördelar.