E2h

Hur du använder aromterapi för problem med bihålorna

Eteriska oljor används för att stimulera en persons sinnen under behandling av sjukdomar eller obalanser i kroppen. Och aromterapi är en hälso praxis eller en alternativ medicin som syftar till att bota en person från sjukdom med eteriska oljor. Aromatiska växter samlas för att extrahera mycket koncentrerade oljor som skall användas under aromaterapibehandlingar. Även sinus infektion kan botas genom aromterapi. Allt du behöver göra är att göra en blandning sinus olja och använda den. Här är hur man kan bota din sinus problem med aromaterapi.

Hur du använder aromterapi för problem med bihålorna. Använd sinus blandning för bad.
Hur du använder aromterapi för problem med bihålorna. Använd sinus blandning för bad.

Gör en sinus blandning.

 1. Du måste välja en transportör olja som skall användas vid spädning av eterisk olja. Bärolja är också känd som blandning olja eller vegetabilisk olja.
 2. Baserat på de symtom som du känner, välj en eterisk olja som ska användas med transportör olja. Lavendel, eukalyptus och rosmarin oljor är eteriska oljor som ofta används för behandling av sinus infektion.
 3. Använd en flytande mätglaset att hälla 20 ml transportör olja i en glasflaska med lock lock.
 4. Beroende på symtomen på sinus infektion, bestämma antalet droppar du behöver för din aromterapi oljeblandning. Den gemensamma antalet droppar som krävs för att behandla sinus-infektion är mellan 8-10 droppar eterisk olja.
 5. Använd en flytande pipett för att lägga till eterisk olja till transportören olja som tidigare placerades i glasflaska.
 6. Täck glasflaska med locket och skaka flaskan väl.
 7. Markera vätskan med de viktiga detaljer som namnet på den eterisk olja, transportföretagets namn olja och datum.

Använd sinus blandningen.

Du behöver inte lida av bihåleinflammation året runt. Andas sinus blandningen genom att släppa flera droppar på en näsduk eller trasa.
Du behöver inte lida av bihåleinflammation året runt. Andas sinus blandningen genom att släppa flera droppar på en näsduk eller trasa.

 1. Applicera flera droppar av din sinus blandning mot bröstet, ansiktet och huvudet. Massera dessa områden med hjälp av fingertopparna.
 2. Att rensa din näsgångarna, applicera en droppe eller två av sinus blandningen till ditt tempel. De bästa sinus blandningar som hjälper rensa näsan är de som används eukalyptus eterisk olja.
 3. För att öppna bihålorna, applicera flera droppar oljeblandning till basen av din skalle och på halsen. Massage grundligt.
 4. Med hjälp av dina fingertoppar, massera del längs ögonbrynen och under kindbenen. Använd stadigt tryck i massera detta område för att öppna sinus och tydlig överbelastning.
 5. Använd sinus blandning för bad. Häll några droppar av sinus blandningen på ett badkar. Använd varmt vatten för bättre effekt.
 6. Andas sinus blandningen genom att släppa flera droppar på en näsduk eller trasa. Var noga med att använda ren näsduk eller trasa. Detta skulle hjälpa rensa nästäppa.

Du behöver inte lida av bihåleinflammation året runt

Du behöver inte lida av bihåleinflammation året runt. Det finns behandlingar som är tillgängliga för att underlätta ditt bihåleinflammation. En av dem skulle vara aromterapi, som till sin natur är en alternativ form av behandling för sjukdomar. Sinus infektion kan behandlas med hjälp av eteriska oljor som både stimulerande och röjning. Användningen av lugnande eteriska oljor för en sinus-infektion är både lugnande och effektivt.