E2h

Hur du använder avslappningstekniker för att behandla huvudvärk

Ett stort antal människor lider av migrän och huvudvärk och många av dessa huvudvärk är ofta stressrelaterade. Vi lever i en snabbt föränderlig värld där stämningen är ofta laddad med spänning. Ta droger för smärta kan vara den enklaste och mest bekväma sättet att befria oss från detta problem tillfälligt, men att göra detta kan ofta orsaka allvarliga biverkningar på lång sikt. En klokare och friskare alternativ skulle vara att träna avslappning och andning tekniker som har visat sig kraftigt minska spänningarna, och i processen, eliminera orsaken till huvudvärk. Forskning visar att det sätt vi andas är en stor faktor som påverkar många av de funktioner i vår kropp. Av denna anledning, god andning tekniker är det första steget i lätta tryck som leder till huvudvärk och många andra sjukdomar.

Hur du använder avslappningstekniker för att behandla huvudvärk. Koncentrera dig på din andning.
Hur du använder avslappningstekniker för att behandla huvudvärk. Koncentrera dig på din andning.

När du gör din avkoppling och andningsövningar väljer en trevlig och lugn plats som är fri från distraktioner och oro. Välj din mest bekväma position och följ dessa få enkla steg:

  • Koncentrera dig på din andning. Ta långa andetag och långsamt andas in och ut. Räkna till 5 när du andas in och 5 när du andas ut. Du kan göra detta varje dag, förlänga din räkning som du framsteg. Skulle du känner någon yrsel någon gång, stanna en stund och låta kroppen anpassa sig till denna nya mönster av andning. Ta del av din kropp avkopplande som du gör denna övning. Detta hjälper faktiskt minska dina spänningar mer.
  • En annan andningsteknik är att fokusera på in-och utpassering punkt luften som du andas. Detta kräver lite övning, men det är ett effektivt sätt att lindra smärta. När du andas in, tänk dig att luften passerar genom kroppen, in i området där du känner mest smärta. När du andas ut, bild smärtan på väg bort från kroppen tillsammans med luften du andas ut. Visualisering är mycket verkningsfull och oerhört hjälpsamma att eliminera eventuella stam kroppen kan genomgå som orsakar ditt obehag.
  • För att lindra spänningar i musklerna, ta långsamma djupa andetag. Spänn musklerna i alla delar av din kropp, individuellt, från fötterna hela vägen upp till musklerna i ansiktet, släppa spänningen efter några sekunder från varje område. Ta djupa andetag igen. Du kommer att märka en stor förbättring i hur du känner efter denna övning.
  • Lyssna på bra musik, ta långa promenader och njuta av naturen, äta hälsosamt, eller spendera tid med människor du tycker om att vara med, är andra stora avslappningstekniker. Att ta sig tid att göra dessa aktiviteter inte bara ta bort spänningar relaterade huvudvärk, men andra möjliga sjukdomar väntar på att hända från för mycket stress.

Med huvudvärk kan orsaka en hel del problem och på grund av det obehag det innebär, kan arbeta störas och aktiviteter på is. Den goda nyheten är att det kraftigt kan minskas, om inte helt elimineras, genom att helt enkelt lära sig att bosätta sig. Ta lite tid från ditt hektiska livsstil att träna några avslappningsteknik är ett bra sätt att hålla formen, må bra och hålla lycklig.