E2h

Hur du använder bioidentical hormoner

Vissa avvikelser och obehag i kroppen orsakas av en otillräcklig tillgång på vissa hormoner. Denna olägenhet är tydligt under den unga scenen, graviditet och klimakterium. Lyckligtvis finns det ett svar för en för tidig förändring i sina hormoner. Detta kallas bioidentical hormonbehandling. Bioidentical hormoner, som namnet antyder, är konstgjorda ämnen som helst kan ersätta de naturliga hormoner i vår kropp. Bioidentical progesteron brukar komma från naturliga källor som växter och utsöndring av djur.

Men dessa hormoner är inte perfekt

Hur du använder bioidentical hormoner. Läkare kommer att göra aviserad dos av östrogen / hormonersättning att patienten kommer att administrera eller tillämpa.
Hur du använder bioidentical hormoner. Läkare kommer att göra aviserad dos av östrogen / hormonersättning att patienten kommer att administrera eller tillämpa.

Men dessa hormoner är inte perfekt, eftersom de endast imitationer av naturliga hormoner. På grund av detta många biverkningar kan uppstå från terapin som ökade risker för hjärtsjukdomar, bröstcancer, blodpropp och stroke. Dessa eventuella risker var skälen till att användningen av bioidentical hormoner blev begränsad. Lyckligtvis är begränsning av användningen av bioidentical kvinnliga hormoner inte så stor att den täcker klimakteriebesvär behandlingar och andra hormonella obalanser. Idag är detta hormon populärt för kvinnor som upplever tidig menopaus eller extremt obekväm klimakteriebesvär.

Så här förstå hur bioidentical hormoner hjälper en klimakteriet kvinna:

  1. Ni måste förstå att under klimakteriet kvinnans östradiol produktion minskar. Denna förändring är mycket förknippad med många klimakteriebesvär som vaginal torrhet, värmevallningar, sömnlöshet, depression och dåligt minne.
  2. Det visar sig att östrogenersättning kan lindra alla klimakteriebesvär. Mer än så har det visat sig att sakta ner eller till och med vända den medicinska sjukdomar förknippade med klimakteriet som vaginal atrofi, depression, demens, osteoporos och ateroskleros.
  3. Läkare kommer att göra aviserad dos av östrogen / hormonersättning att patienten kommer att administrera eller tillämpa. Dock oral administrering av bioidentical hormoner fann att koagulera blodet. Det är därför läkare kom med alternativ genom krämer, plåster, eller geler.

Men dessa hormoner är inte perfekt. Så om du planerar att få denna medicin.
Men dessa hormoner är inte perfekt. Så om du planerar att få denna medicin.

Säkerheten för bioidentical hormon eller bioidentical progesteron användning är fortfarande i het debatt. Det är därför du tar en medicin som omfattar denna behandling bör genomgå noggrann bedömning först. Många biverkningar redovisas för felaktig användning av denna behandling, men dessa behandlingar kan vara till stor hjälp för kvinnor i klimakteriet och hormonell obalans.

Så om du planerar att få denna medicin

Så om du planerar att få denna medicin, är det bäst att rådgöra läkare först. Varje person har sin egna behov medicinering. Din läkare kan tala om exakt vad som är rätt för dig. Kostnaden för denna behandling varierar från 225€ till så mycket som 450€. Den totala kostnaden beror på dosen du behöver, längden av behandlingen och ditt försäkringsskydd. Tänk på att bioidentical kvinnliga hormoner inte kan tas om nödvändigt. Det finns patienter som bara vill genomgå denna behandling för att ändra en normal livscykel. Dessutom är inte alla kvinnor i klimakteriet rekommenderas att ta bioidentical hormoner. Läkare och professionella apotek kommer inte att ge dig några bioidentical hormoner utan en ordentlig recept i alla fall.

Så, precis som i allt du gör, ska du studera alltid varje handling, även varje läkemedel du planerar att ta. Även bioidentical hormoner är bra för din komfort, kan de skada också din hälsa. Så tänk två gånger innan hänge sig åt denna behandling och alltid söka läkare yttrande.