E2h

Hur du använder BOSU för sport konditionering

En BOSU är en boll som är ansluten till ett statiskt eller icke-rörlig plattform. Det används ofta för balans och förstärkning, aerobics och plyometric övningar. Namnet BOSU är en akronym för "båda sidorna upp" och är även kallad "blå halv-boll". Den bouncy boll hälften av BOSU gör den idealisk för att driva och styra kroppen genom snabba och kraftfulla rörelser, medan du använder plasten sin skiva halv kan användas som stabilitet och balans träning. Den rätta BOSU utbildning kommer inte bara utveckla dina muskler, men det kommer också vässa din kondition skicklighet.

Som med alla utöva rutiner, kontakta din lokala eller husläkare innan ägnar sig åt någon fysisk aktivitet för att undvika olyckliga skador. Dessutom informationen läkaren kommer att ge dig om din nuvarande hälsotillstånd kommer att vara ovärderlig för din träning rutin. Nedan är några fler tips innan du börjar använda BOSU för sport konditionering.

Hur du använder BOSU för sport konditionering. En av de övningar du kan göra med BOSU är armhävningar.
Hur du använder BOSU för sport konditionering. En av de övningar du kan göra med BOSU är armhävningar.

  • Huvudtränaren av din sport laget måste höras vid tillämpning BOSU att förbättra din prestanda är ett måste, din tränare kan ha bra idéer om hur du kan gå vidare med de övningar genom att ge dig några användbara tips. Consulting tränare kommer också att hjälpa dig avgöra vilka övningar kommer att vara användbart för din sport och vilka som är irrelevanta.
  • En av de övningar du kan göra med BOSU är armhävningar. För att använda den måste du se till att den svarta plasten är vänd uppåt. Sedan kan du balansera dig själv genom att placera båda händerna på plastskivan och börja göra push-ups. Du kan även gripa sidor av skivan för mer stabilitet.
  • Du kan också göra knäböj kroppsvikt samtidigt balansera med BOSU. Enkelt placera den som när du använder det för armhävningar, höja dig själv på den välte bollen och position hipbones spridning. Börja med din vanliga knäböj samtidigt balansera sig själv på bollen. Du kan också göra en variant av detta drag med hantlar.
  • En annan övning som är möjligt med BOSU stärker din kärna med Stålmannen. För att göra detta måste du placera den på golvet med rätt sida upp. Med gummi sfär sida av bollen inför upp, placera dig själv på BOSU nedåt. Gradvis lyft upp överkroppen och nedre delen av kroppen den normala höjden åtta inches samtidigt. Skaffa jämvikt med dina armar ovanför huvudet och nedre extremiteterna över golvet, vila och göra det igen. Lägre höjder är också tillåtet att undvika påfrestningar på människor som inte känner till övningen.
  • Kom också ihåg att rapportera med din tränare om ditt program, så att dina övningar kan bli progressiv och relativt säker.

Den BOSU är utan tvekan den bästa träningsredskap för konditionering kroppen att din favoritsport. Kombinationen av utbildning för balans, snabbhet och kraft kommer så småningom att arbeta ut till din fördel. Med rätt utbildning och disciplin, det är en enkel sak att undvika missöden och olyckor och njuta av en givande träning rutin.