E2h

Hur du använder elliptiska träningsmaskiner - träningsredskap

Upptäck hur elliptisk träning ökar din träningsintensitet

Den elliptiska tränare, ibland fortfarande kallas en crosstrainer genom träning veteraner, kombinerar smidighet att köra med den skonsamma rörelse cykling. Den elliptiska tränare sätter en minimal mängd påfrestningar på lederna, men ger en av de bästa pass som finns idag. Ellipstrainer är hörnstenen i de flesta hem gym.

Hur du använder elliptiska träningsmaskiner - träningsredskap. Benrörelser.
Hur du använder elliptiska träningsmaskiner - träningsredskap. Benrörelser.

Så här använder elliptiska träningsredskap.

 1. Benrörelser. Den elliptiska tränare har ett par pedaler för fötterna. När du får på träningsmaskin för första gången, ägna stor uppmärksamhet åt din fot placering. Varje fot måste vara säkert placerad på dess pedalen; optimalt, kommer detta att vara i mitten av varje pedal. Din steglängd ska kännas naturligt. En steglängd som är för lång och bred gör för en obekväm träning (och vi vet alla att det är den snabbaste metoden för att sluta ett träningsprogram).

  På baksidan av detta är en steglängd som är för kort apt att skapa en obehaglig ryckig rörelse. Utövar på en elliptisk tränare ska inte känna att du är en deltagare i en Bunny Hop tävling. Vissa nyare maskiner erbjuder nu en justerbar steglängd. Detta är goda nyheter för gym ägare och andra som behöver dela sin utrustning med människor i olika kroppsbyggnad.

 2. Armrörelse. De flesta elliptiska har ett par handtag ansluten till din fotpedaler. Som din fötter rör sig, så gör armen handtag. Röra armarna är tillval på elliptiska maskiner, du kan välja att lätt förstå den stationära styret finns i-mellan de två svängande handtag istället.

  Upptäck hur elliptisk träning ökar din träningsintensitet. Armrörelse.
  Upptäck hur elliptisk träning ökar din träningsintensitet. Armrörelse.

  En tredje val är inte att hålla fast något alls. Röra armarna på ett sätt som liknar en löpare eller hastighet walker är det bästa alternativet för att öka intensiteten i din träning. Inte hålla fast något orsakar de stabiliserande musklerna i midjan (den så kallade kärnan) att arbeta hårdare, vilket maximerar dina kalorier bränns. Detta är en av fördelarna med elliptiska träningsmaskiner över andra typer av träningsutrustning.

  Om du väljer att hålla fast i handtagen på den elliptiska tränare, oavsett om de är rörliga eller stillastående, vara noga med att göra det försiktigt. Lutande med din kroppsvikt på handtagen kommer bara att minska intensiteten i nedre delen av kroppen träning, bromsa kaloriförbränning.

 3. Digital avläsning. Din elliptisk träningsmaskin kan ha en digital konsol som visar godsaker som brända kalorier, steg per minut tas, och förfluten träningstid. Det kan även ha en inbyggd puls-ta mekanism. Den digitala avläsning är verkligen en drivkraft för många motionärer (inklusive mig). Var medveten om att konsolen inte kan vara 100% korrekt, särskilt när det gäller pulsen och brända kalorier. Avläsningar vanligtvis programmeras med hjälp av en förinställd modell motionscykel, säg, någon som är £ 150 och har 20% kroppsfett. Om du väger 130 £ och en stillasittande kvinna, din viktminskning och (troligen) högre kroppsfett betyder att du bränner färre kalorier än vad som faktiskt visas på digital avläsning. Den information som ges är bäst användas som vägledning.

Känn dig inte illa om du bara kan stanna ett par minuter första gången på en elliptisk tränare. Det tar tid för musklerna att vänja sig vid en ny övning. Gradvis arbeta dig upp till minst 20 minuters träning. Öka maskinens motstånd (om det finns någon) gradvis. Upping motståndet för tidigt kommer att öka din sannolikheten att få en skada. Upprätthålla en god hållning - ryggen rak, nacke neutral och axlar ner och avslappnad - under träningen. Det finns många sätt att införliva elliptisk träning i din dagliga motion rutin. Känna oss stolta att veta att du är på väg till en hälsosammare livsstil.