E2h

Hur du använder enkla muntorrhet rättsmedel

Muntorrhet syndrom är ett tillstånd där du har en obehaglig känsla i munnen på grund av bristen på saliv eller saliv produktionen. Detta tillstånd är också känt som xerostomi. Det finns många olika orsaker till muntorrhet. Några av dessa kan vara medicinska tillstånd, biverkningar av olika typer av medicinering, stress, ångest och rökvanor. Det finns ingen verklig bot eller behandling av detta tillstånd. Det finns bara några sätt för dig att lindra symptomen av muntorrhet att göra dig mer bekväm.

Här är några av de rättsmedel för torr mun syndrom:

  1. Drick vatten. Du kan dricka vatten eller sockerfria vätskor för att kunna öka produktionen av saliv i munnen och få lindring. Vatten som du dricker kommer att absorberas i blodomloppet. Kroppen kommer att utsöndra överskottet vätskor och utsöndringsmekanismerna systemet kommer att öka aktiviteten. Detta inkluderar spottkörtlarna. Dricka mycket är också lämpligt för kvinnor som går igenom graviditeten, eftersom detta är en av orsakerna till muntorrhet.
  2. Tugga tuggummi, myntverk eller användning munvatten. För tillfälliga åtgärder, kan du välja mellan olika produkter, såsom tuggummi, myntverk och munvatten. Några av de produkter som du kan köpa är Biotene munvatten eller muntorrhet tuggummi, Therabreath Mints ZOX, Thayers Socker-fria Citrus Muntorrhet sugtabletter och Xylitol Gum Ström Bite. Det finns inget känt botemedel för torr mun, och dessa åtgärder bara ge dig tillfällig lättnad.
  3. Saliversättningsmedel. Du kan också välja att köpa saliv substitut apotek. Några av de välkända saliv substitut är Optimoist och Salavart. Dessa saliv substitut hjälpa munnen att producera mer saliv. De hjälper också till att återställa fukt i munnen.
  4. Akupunktur. Detta är en icke-traditionell åtgärd som kan hjälpa muntorrhet. Det finns tryckpunkter på halsen och på baksidan som kan hjälpa i produktionen av saliv. Denna behandling är särskilt användbart för personer som har muntorrhet syndrom på grund av ett medicinskt tillstånd.
  5. Muntlig receptbelagda läkemedel. Om din muntorrhet syndrom är allvarlig, kan din läkare ge dig ett recept för ditt tillstånd. Medicineringen kommer inte bli av med torr mun syndrom. Det kommer bara att bidra inducerar produktion av saliv i munnen.
  6. Undvik Muntorrhet triggers. Det finns också vissa saker att undvika när du har muntorrhet syndrom. Om du är en rökare, det finns en ökad chans att du kommer att ha torr mun syndrom. Undvik rökning för att kunna återställa salivproduktion i munnen. Undvik också att andas genom munnen och använda näsan. Du kan också använda en tungskrapa för att undvika torrhet i munnen.

Här är några av de rättsmedel för torr mun syndrom

Hur du använder enkla muntorrhet rättsmedel. Tugga tuggummi, myntverk eller användning munvatten.
Hur du använder enkla muntorrhet rättsmedel. Tugga tuggummi, myntverk eller användning munvatten.

Här är några av de rättsmedel för torr mun syndrom. Välj det bästa alternativet som du tror kommer att hjälpa dig att lindra symptomen av muntorrhet. Några av dessa åtgärder kanske inte fungerar för vissa. Du kan också söka hjälp av en läkare för att kunna få rätt behandling för din sjukdom.