E2h

Hur du använder fria vikter ordentligt

Enligt färska studier

Enligt färska studier, med hjälp av fria vikter är fortfarande ett bättre alternativ jämfört med att använda träningsmaskiner när du vill bygga dina muskler, skulptera din kropp, och förbättra din kondition. Annat än att det är okomplicerat och bekymmersfritt, med fria vikter kan du få ett komplett utbud av rörelse, ett val som inte alltid tillgänglig när du använder de flesta träningsmaskiner. Trots bevisade fördelar med fria vikter också har sina egna nackdelar. Eftersom du får ett komplett utbud av rörelse med hjälp av fria vikter, skada dig själv, såsom, men inte begränsat till stördes axlarna eller ansträngande ryggen, är inte ovanligt, särskilt om du inte vet hur man använder dem på rätt sätt. Om du vill maximera din fria vikter utrustning och om du vill undvika oönskade skador, sedan läsa igenom den här artikeln och lära sig att använda fria vikter korrekt. Här är några tips på hur man gör det på rätt sätt.

  • Lär dig grundläggande teknikerna med din fria vikt utrustning. Varje del av utrustningen har sin egen användning och syfte, annat än enkla skivstänger och hantlar som du kan använda för ett brett spektrum av övningar. Om du precis har börjat träna med fria vikter, skulle utöva tidskrifter definitivt hjälp. Det finns många sätt om hur man bygger och förbättra olika kroppsdelar, och sådana tidningar skulle lära dig i detalj hur man gör dem.
  • Glöm inte att göra varma-ups och cool-nedgångar. De flesta skador som uppstår vid användning av fria vikter resultat av brist på stretching och andra uppvärmning övningar. Warm-Up aktiveras musklerna och ökar blodflödet i dem, en viktig ingrediens i en sund träning som de flesta män och kvinnor lägger liten betydelse. Dessutom, varma-ups är övningar i sig - de gör musklerna starkare och de ökar din långsiktiga flexibilitet också. Allt du behöver göra är att helt enkelt införliva ytterligare 5-10 minuter uppvärmning rutin för din dagliga motion schema ändå.
  • Behålla din rätt form. Som nämnts ovan, kan ett fullständigt utbud av rörelse som du får från att lyfta och dra fria vikter fungerar ibland till nackdel. Våra muskler är avsedda att gå från en riktning till en annan specifik riktning och när detta allvarligt störd, kan det leda till muskelvävnad och tårar ligament, ledluxation, och fel muskeltillväxt. Det är illa nog att du måste gå igenom behandlingar (som du inte ska behöva gå igenom i första hand om du har behållit din rätt form) för att återhämta sig från dina skador, värre är det faktum att du kan även permanent skadas om dina rehabilitering behandlingar gjort fel. Bara för att sammanfatta det, upprätthålla den rätta formen inte bara gör att du kan undvika skador, främjar det också riktigt muskeltillväxt.


Har någon hjälpa eller ser dig

Hur du använder fria vikter ordentligt. Lär dig grundläggande teknikerna med din fria vikt utrustning.
Hur du använder fria vikter ordentligt. Lär dig grundläggande teknikerna med din fria vikt utrustning.

Har någon hjälpa eller ser dig, i synnerhet om du använder tunga vikter. Oavsett hur stark du är, du är inte Stålmannen. Oundvikliga är de tider då du helt enkelt inte kan skjuta några svårare än du brukar kunna göra. När detta händer är olycka beredd att slå när som helst. För att undvika oönskade och onödiga olyckor, anlita någon att hjälpa dig. Du kan antingen betala för dyra tränare, eller helt enkelt be en vän eller ett gym-mate att hjälpa dig. Dessutom kan en spotter hjälpa dig att behålla dig rätt form.