E2h

Hur du använder holistisk medicin att behandla FMS

Fibromyalgi syndrom (FMS) är en kronisk smärta i hela kroppen som påverkar muskler, ligament, senor och leder. Det är smärta i båda sidorna av kroppen samt över och under midjan. Symtomen är trötthet, stelhet, spänningar, migrän, irriterad tarm, sömnlöshet, domningar och stickningar, torra ögon och mun och en mängd andra förhållanden. En person med diagnosen FMS kan uppleva humörsvängningar samt koncentrationssvårigheter, depression och ångest.

Orsaken till detta syndrom är okänd

Orsaken till detta syndrom är okänd, så de flesta behandlingar är centrerade kring smärtlindring och livsstil modifiering. Det finns olika behandlingar som är tillgängliga, såsom medicinering och sjukgymnastik. Holistisk medicin kan också hjälpa patienter med FMS. Här är några metoder som du kan använda.

Hur du använder holistisk medicin att behandla FMS. Försök med akupunktur.
Hur du använder holistisk medicin att behandla FMS. Försök med akupunktur.

  • Öva meditation. Transcendental meditation kan hjälpa dig att fokusera på välbefinnande och hjälpa dig visualisera god hälsa. Meditation kan också bidra till att lindra stress genom att hjälpa dig att slappna av och vara fokuserad. Hitta en lugn plats och sitta eller ligga ner. Stäng din egen och fokusera på att ta långsamma djuprengörande andetag. Tänk dig själv badade i ett skarpt vitt ljus och som ljuset passerar genom din kropp, låt den ta bort från din kropp. Berätta för din kropp att slappna av. Meditation kan också hjälpa sömnlöshet, minska ångest och ger dig en allmän känsla av välbefinnande.
  • Städa upp din kost. Minska toxiciteten i kroppen. Öka ditt intag av fullkorn och frukt och grönsaker. Med mer fiber i din kropp kommer att hjälpa förstoppning. Minska konsumtionen av högförädlade livsmedel, särskilt de mycket mättat fett, salt och socker.
  • Ta kosttillskott. Ta MSM tillägg. Metylsulfonylmetan är anaturally förekommande svavel finns i den mänskliga kroppen, men är bristfällig hos personer med FMS. Det fungerar som en anti inflammatorisk så det underlättar smärtlindring. Glukosamin och kondroitin kan också hjälpa eftersom dessa lindra gemensamma ömhet. D-vitamin kan också hjälpa.
  • Drick äppeljuice. Äpplen innehåller äppelsyra, som har visat sig lindra muskelsmärta och trötthet.
  • För att underlätta sömnlöshet, ta melatonin eller GABA och ornitin. GABA och Ornitin har också visat sig öka immuniteten samt.
  • Försök med akupunktur. Denna traditionella kinesiska metoden använder små nålar som används till olika meridian punkter på kroppen. Den kan användas för att lindra smärta, förbättra cirkulationen och lindra sömnlöshet.
  • Få massage. Akupressur behandling, reiki massage kan Watsu massage, hydromassage och en traditionell massage allt stöd i smärtlindring i samband med FMS.
  • Konsultera en craniosacral terapeut. En CST läkare försiktigt manipulera energi meridianer i kroppen för att möjliggöra eventuella energi blockeringar att släppas, helt enkelt genom att placera händerna från patientens huvud arbetar sig ner till basen av ryggraden. En session varar i ungefär en timme.

FMS är en svår diagnos och det är livet förändras

FMS är en svår diagnos och det är livet förändras. Den ständiga hanteringen av smärta kan ta ut sin rätt fysiskt, känslomässigt och mentalt på patienten och familjen. När du använder någon av holistiska och alternativa terapier, kontakta din läkare så att dessa olika modaliteter kan arbeta tillsammans för att ge dig de bästa smärtlindring.