E2h

Hur du använder hydroterapi

En av de många användningsområden för vatten är en behandling som kallas hydroterapi. Omfattningen av hydroterapi användning är mycket brett. Dess fördelar omfattar varje del av kroppen. Det finns dock vissa riktningar och temperaturmätningar för att uppnå de önskade effekterna av hydroterapi utan ogynnsam reaktion. Dess användning har ett brett användningsområde inom den medicinska världen. Lyckligtvis följer dess användning en okomplicerad process och det är relativt billigt också. Utrustning som inte behövs, vilket gör den idealisk för att göra det hemma.

Dessa är några steg du kan följa med hydroterapi.

Hur du använder hydroterapi. Bedöm din allmänna väsen eller den person som planerar att genomgå behandlingen.
Hur du använder hydroterapi. Bedöm din allmänna väsen eller den person som planerar att genomgå behandlingen.

  • Bedöm din allmänna väsen eller den person som planerar att genomgå behandlingen. Det är mycket skadligt för människor sjuka med diabetes att ta itu med heta applikationer speciellt på deras fötter och ben. Likaså kalla applikationer måste undvikas av personer som lider av effekterna av Raynauds sjukdom och blod avvikelser tryck. Om du har att göra med människor i extrema åldrar (för ung eller för gammal), vara försiktig med att gå för fort för dem. Hett hydroterapi kan få dem att känna utmattad om det görs på ett snabbt sätt.
  • Genomför hydroterapi med användning av duschar. Dessa har en lugnande effekt som vattenströmmar ner kroppen. Vattentemperaturen måste bero på vilken sjukdom du vill ta itu med. Varm dusch kan lugna ner ledvärk eller artrit. Det kan också lossna luftvägsbesvär samt förstoppning. Å andra sidan, kalla duschar är bra för dem som vill befrias från feber och trötthet. Det är därför örtbad görs med kallt vatten för avkoppling och hudvård ändamål.
  • Genomför hydroterapi med användning av neutrala bad. Fyll badkaret med vatten något svalare än kroppstemperaturen. Håll extra varmt vatten vid din sida för att fylla mer upp för att upprätthålla den önskade vattentemperaturen. Sänk dig från nacken ner för länge 20 minuter. Detta bad är effektiva för att lugna ner emotionell stress och någon ångest. Likaså är det effektivt att hantera sömnlöshet och den obehagliga känslan av värmevallningar under klimakteriet år.
  • Genomför hydroterapi med användning av varma kompresser. Varma kompresser är mycket effektiva över bröstet i fall av sjukdomar i andningsorganen. Placera en torr handduk över bröstet. Följt av en stor uppvärmd våt badhandduk placeras över den, låt det sitta i fem minuter. Gör detta kontinuerligt med en två timmars mellanrum. Mindre handdukar som används för denna typ av kompress är effektiva för muskelvärk samt ledvärk.
  • En annan typ av kompress som är också mycket användbar är den kall kompress. Kyla har en bedövande effekt på kroppen som orsakar en lättnad av smärta. Det kan också tona ner en svällande del kommer från blåmärken och stukningar. Eftersom kall kan skada det område där det kommer i kontakt, är det lämpligt att hålla den i högst 20 minuter.
  • Genomföra hydroterapi med SITTBAD. Denna typ av terapi används för att hantera problem i bäckenbotten. Detta är en kraftfull terapi behandlar smärta och infektion. Fyll i en stor bassäng med varmt vatten. Vattnets temperatur bör variera från 40 till 85 grader Fahrenheit. Sänk kroppen tills naveln delen. Bo i denna position en och en halv till fem minuter.


Hydroterapi har erkänts även länge sedan i historien som en hälso-regim garanterar ett antal fördelar.