E2h

Hur du använder kettlebells

Komma i form är en lång och krokig väg

Komma i form är en lång och krokig väg. Många kan intyga hur verkligen beskatta hålla en idealvikt kan vara. Det svåraste i att förlora vikt, förutom att titta på vad du äter, genomgår samma övning rutin som så småningom blir gammal och tråkig. Lyckligtvis är fler och fler hälso tillverkare komma med verktyg som bryter monotonin av regelbunden motion och en av dem är kettlebells. Kettlebells är utrustning som bidrar till att förbättra muskulär utveckling. De gör också stora tillägg till alla vikt-utbildningsprogram.

Vill du veta hur du kan använda dem? Om så är fallet, läs vidare för att ta reda på.

Hur du använder kettlebells. Sök medicinsk godkännande.
Hur du använder kettlebells. Sök medicinsk godkännande.

 • Sök medicinsk godkännande. Det rekommenderas starkt att du först rådgöra med din läkare innan du tränar med kettlebells eller med någon annan apparat bara för att vara på den säkra sidan. Detta beror på att en stel övning som styrketräning kan leda till en allvarlig skada. Det är viktigt att vara medicinskt rensas först innan du tar en sådan svår uppgift.
 • Förberedelse. När rensas göra ett par stretching övningar innan du börjar träningen.
 • Låg-swing utbildning. Följ stegen nedan för att lägga låg swing styrketräning till din vanliga program.
  • Börja med att anta en bekväm position med benen perfekt linje med ryggen. Svinga en kettlebell mellan benen med dina två händer. Böj knäna och böjer ryggen när du svingar den fram och tillbaka. Upprepa denna uppsättning tre gånger.
  • Därefter håller kettlebell med bara en hand och försöka svänga den uppåt, stannar strax under bröstet. Flex armbågarna i enlighet med gungan. Upprepa tre gånger och växla händerna.
 • High-swing utbildning. Följande steg som utnyttjar höga svängningar.
  • Antag samma hållning som ovan. Håll kettlebell med ena handen och göra ett par snabba gungar mellan benen innan du svingar den högt. Upprepa proceduren men syftar till att svänga kettlebell lite högre än den första. Sikta lite högre igen för tredje gången. Tanken är att du ska svänga kettlebell tre gånger i följd, med varje gång lite högre än den andra. Böj och böj knäna och ryggen därefter. Upprepa proceduren tre gånger innan du byter händer.
 • Swing-rycka-och-tryck. Du kan lägga till denna sista rutin för din totala vikt-utbildningsprogram.
  • Antag samma position som tidigare. Håll kettlebell med ena handen och svänga fram och tillbaka benen. I en snabb rörelse, svinga kettlebell uppåt, stoppa igen bara under bröstet och svänga den nedåt efter. Men på väg upp, förlänga armen längre när svänga, stoppa endast en gång kettlebell nådde skuldra-nivå. Swing kettlebell nedåt efter. Upprepa samma procedur. När kettlebell nådde axeln-nivå, ta ett djupt andetag och håll positionen i minst 5 sekunder. Andas ut när du svingar nedåt. Sväng och håll positionen växelvis. Upprepa tre uppsättningar och händer switch.


Och där har du det

Och där har du det! Tre nya rutiner som kan inkluderas i din träning! Kom bara ihåg att kyla ner direkt efter och träna i din egen takt. Känn dina gränser och alltid träna på den säkra sidan! Lycka till!