E2h

Hur du använder kolchicin för gikt smärta

Gikt är allvarligare och smärtsam typ av artrit

Gikt är allvarligare och smärtsam typ av artrit. Denna speciella medicinska tillstånd kännetecknas av svullna och inflammerade leder. Gikt beror på uppbyggnaden av urinsyra kristaller i blodet, vanligen till följd av att en hel del fett och dricka en massa alkohol. Om den inte behandlas kan gikt leda till njursten och permanenta gemensamma och njurskador.

Det finns olika mediciner som finns tillgängliga i din lokala apotek

Det finns olika mediciner som finns tillgängliga i din lokala apotek. Ett sådant läkemedel är känt som kolchicin, vilket är mycket användbart för att minska inflammation och smärta till följd av gikt. Här är några tips på hur man kan använda kolchicin vid behandling gikt smärta.

Hur du använder kolchicin för gikt smärta. Rådgör med din läkare.
Hur du använder kolchicin för gikt smärta. Rådgör med din läkare.

  • Rådgör med din läkare. Det första som du skulle vilja göra när upplever akut gikt smärta är att besöka din läkare. Skaffa dig en grundlig undersökning och be om receptbelagda läkemedel. Han skulle brukar ge colchicines. Det är viktigt att alltid be om professionell hjälp 1. Stället omedelbart köpa colchicin eller någon annan populär drog även utan ett giltigt godkännande och recept från din läkare. Du måste alltid följa vad din läkare säger till dig att göra. Han är också en att berätta lämplig dos och tidsintervall för att ta i nämnda läkemedel.
  • Ta läkemedlet med mat. Kolkicin kräver intag av mat före administrering. Precis som alla andra receptbelagda läkemedel, måste du konsumera mat innan du tar denna medicin. Detta görs för att förhindra att motgång av biverkningar till följd av colchicin. De vanligaste är kräkningar, buksmärta, diarré och illamående. Colchicin kan också ha håravfall, nerv irritation, svaghet och anemi som biverkningar.
  • Ta inte colchicines om du är överkänslig mot den. Om du har känd allergi mot läkemedlet, då är det lämpligt att inte ta kolchicin alls. Administrera nämnda läkemedel i ditt system skulle orsaka allvarliga hälsoproblem och allvarlig försämring av immunförsvaret.
  • Undvik läkemedel om du har vissa sjukdomar. Ta inte kolchicin om du upplever störningar i mag-tarmkanalen, njurar, lever och hjärta. Det är inte heller lämpligt att använda drogen om du har vissa blodsjukdomar. Anledningen till detta är att colchicin skulle kunna orsaka biverkningar i ditt system som exemplifieras av dess biverkningar.
  • Så mycket som möjligt, undvika läkemedlet när du är gravid. Kolchicin kan orsaka stopp i celldelning vilket tar nämnda läkemedel skulle innebära en stor risk för ditt barns tillväxt. Om möjligt, undvika att ta någon typ av medicin om gravida eller ammande.
  • Drick inte alkohol när du tar i colchicin. I så mycket som det är en ledande orsak, kan alkohol minska effektiviteten av läkemedlet därigenom förlänga komplikationerna. Alkohol kan även förvärra vissa biverkningar såsom gastrointestinala obehag och diarré.


Om smärtan inte upphör efter till synes gott om colchicines doser, så är det viktigt att söka läkarvård omedelbart. Din läkare kommer förskriva andra läkemedel, som är mycket starkare och mer kompatibel med systemet.