E2h

Hur du använder kolesterol testutrustningar

Genom att använda ett kit hemtest

Genom att använda ett kit hem test kan undersöka ditt kolesterol nivå vara mycket lättare och enklare. Det bara innebär en viss handarbete och tålamod som din testkit bearbetar resultaten, och sedan i ett par minuter, dina resultat är ute. En hel del tester som utförts med hjälp av kolesterol testkit har bevisat utrustningarna att vara mycket exakt. Många har hävdat att när de senare gick för att se deras läkare utsattes för ett medicinskt laboratorium kolesterol test var resultaten desamma. Detta innebär att en kolesterol testkit är ett bra sätt att bestämma kolesterolnivåer i kroppen.

Här är några grundläggande instruktioner om hur du kan använda en kolesterol testkit.

  1. Den första fasen är framställningen. Med tvål och ljummet vatten, tvätta händerna. Sedan, låt din kropp slappna av för ett ögonblick. Medan du gör det, gnugga händerna tillsammans för att värma upp dem.
  2. Välj sedan vilket finger att sticka så att du skulle vara lugn medan testet körs. Du måste notera att fingret som du väljer måste ha något känslokallt. Om du är en högerhänt person väljer ett finger från vänster hand, göra annars, om du är vänsterhänt.
  3. För ungefär en halv minut, låt armen på fingret du väljer hänga ner så att blodet kommer att flyta på det området, vilket gör det snabbare att ta blodprovet.
  4. Välj en plats att göra testningen. Se till att det finns ett bord eller en plan yta där din valda handen borde vila. Notera att din handflata ska vara vänd uppåt, och på baksidan av din hand vilar på en plan yta. Pumpa testa enheten med ditt finger, och följ instruktionerna i handboken för ditt kit.
  5. Använd remsor av gasbinda för att torka bort de första tecknen på blod. Sedan ytterligare några sekunder, för att öka blodflödet, låt din arm hänga ner en gång.
  6. Var noga med att samla in tillräckligt med ett blodprov, som krävs. Detta kan variera beroende på ditt kit instruktioner.

Efter det

Hur du använder kolesterol testutrustningar. Den första fasen är framställningen.
Hur du använder kolesterol testutrustningar. Den första fasen är framställningen.

Efter det är det enda du behöver göra för att vänta och låta enheten behandla din blodprov för kolesterol. En majoritet av de byggsatser tar cirka tio till femton minuter för att ge ett resultat. Då du läser dina resultat och jämföra dem med den kolesterol diagrammet att satsen har gett dig. För att undvika felaktigheter i resultaten, jämföra dem endast med sjökortet ur satsen. Jämförde dem med olika kit 'diagrammet kan köra dig till felaktiga slutsatser.

En sak du bör ha i åtanke är att testresultaten är relativ, beroende på ditt tillstånd. De är också ganska dynamisk, eftersom dina kolesterolnivåer kan ändras när som helst under en dag, även vardagliga. Det bästa du kan göra är att övervaka din kolesterolhalten i blodet under en viss tidsperiod. Du kan sedan kolla med din läkare som skulle tolka resultaten och berätta om du behöver ta ytterligare tester och mediciner.