E2h

Hur du använder koppning terapi för att förbättra matsmältningen

Om du får problem med din matsmältning

Om du får problem med din matsmältning, t.ex. om du har en mild form av magsår eller om du tenderar att bli förstoppad lätt, vet att förutom den vanliga behandlingen kan du vidta för att rätta din situation, kan du också välja alternativa transportsätt av medicin. En av dessa som du kan prova är koppning terapi, som är en traditionell metod som finner sina rötter i Kina. Här är några saker du behöver veta om koppning terapi, och hur det kan hjälpa dig att förbättra din matsmältning:

  • Vet vad koppning terapi är. Koppning terapi, i enklaste form, är en typ av alternativ behandling som fungerar med hjälp av trycksatta koppar eller behållare och styra den på toppen av den del av kroppen som manifesterar symtomen. Även olika typer av behållare används, t.ex. gummi koppar, bambu koppar och plast koppar, den allmänt använda verktyget är numera sugkoppar. Som med de flesta andra traditionell kinesisk medicin, koppning terapi arbetar med principen att en kropp kan behandlas av de flesta krämpor och sjukdomar, om flödet av chi kan regleras mot sitt naturliga tillstånd.
  • Känna till olika påstådda fördelarna med att koppning terapi. Förutom att hjälpa förbättra matsmältningen, koppning terapi utövare hävdar att denna alternativa behandling kan förbättra blodcirkulationen, aktiverar lymfsystemet, och hjälpa kroppen avgifta. Det tros också att bota sjukdomar som feber, muskelryckningar, kyla, högt blodtryck, ledvärk och stroke.
  • Boka en tid med en ansedd koppning terapi utövare. Det bästa sättet för dig att hitta en koppning terapi utövare är att fråga rekommendationer från dem du vet är alternativa hälso-och sjukvårdspersonalen (som akupunktörer). Om ditt lokala sjukhus har en alternativ hälsa avdelning, kan du söka sina rekommendationer. Ett annat alternativ för dig är att kolla in Internationella koppning samhället hemsida .
  • Vet vad som väntar. Under din session i koppning terapi, skulle du först beskriva dina symptom utövaren. Han kommer att avgöra om koppning terapi verkligen kommer vara ett hållbart alternativ för dig, och han kommer också bestämma de olika regionerna i kroppen som behöver behandlas.
Du blir ombedd att ligga ner, och koppar kommer att placeras i specifika områden i kroppen. Olika utövare kan skilja sina förenklingar: till exempel kan vissa koppar värmas av en flamma innan de släpps ut på huden, några koppar kan utrustas med sugkoppar, medan det i andra fall utövare kan frikostigt tillämpa olja på kroppen för att att bidra till att öka flödet av chi. Ett annat scenario är att utövaren ska punktera kroppen (liknande en akupunktör) och koppen kommer suga blod från såret, vilket tros hjälpa avgifta kroppen också.

Hur du använder koppning terapi för att förbättra matsmältningen. Vet vad koppning terapi är.
Hur du använder koppning terapi för att förbättra matsmältningen. Vet vad koppning terapi är.

Oavsett specifik typ av behandling kommer att ske på dig, det är mycket viktigt att du noggrant vet vad som väntar. Fråga den läkare om de åtgärder innan du fortsätter med behandlingen.

Kom bara ihåg koppning terapi kan vara värt att försöka

Kom bara ihåg koppning terapi kan vara värt att försöka, vet att du också bör överväga andra former av behandling, så att du kan vara säker på att få den behandling som är bäst för din situation. Fråga rekommendationer från din betrodda läkare. Lycka till, och hoppas att detta hjälpte!