E2h

Hur du använder Lansinoh

Lansinoh är ren lanolin som används av ammande mödrar att lindra sina såriga bröstvårtor. Det minskar smärtan en mamma uthärdar samtidigt amning även om deras bröstvårtor är ömma. Det påskyndar också läkningsprocessen genom att fungera som en hud barriär för att förhindra vätskeförlust. Det hjälper också förhindra uppkomsten av skorpor och sårskorpor runt bröstvårtorna. Det är en hypoallergen fuktkräm som är säkert att lämnas på nippeln även när det är dags att amma barnet. Lansinoh är den enda aktuell kräm som godkänts av La Leche League International som säkra för användning med spädbarn. Ta en titt på tipsen nedan om hur du använder Lansinoh.

  • Om din hud tenderar att vara torr, applicera en liten mängd Lansinoh al över bröstvårtan områden börjar från din sista trimestern. Detta bör göras två gånger per dag för att göra dina bröstvårtor mjuk och smidig och återfuktad.
  • Direkt efter förlossningen och när du redan börjat amma, applicera en liten mängd Lansinoh över hela bröstvårtan området före och efter amning. Detta kommer att hjälpa till att hålla huden smidig. Med dina bröst blir förstorade på grund av ansamling av bröstmjölk, huden kontinuerligt sträckt och det behöver ständig återfuktande för att förhindra klåda och hålla den elastisk.
  • För mödrar med en tendens att ha känslig och torr hud tillämpa lite Lansinoh över hela din bröst och bröstvårtor innan du tar ett bad. Detta kommer att förhindra att huden från fuktförlust samt från de torkning effekterna av varmt vatten och tvål bad. Du kan också använda Lansinoh före och efter din dopp i poolen. Det kommer att försegla in fukt på huden och hindra den från att få torra från kemikalier blandas med pool vatten.
  • Inte bara ammande mödrar kan dra nytta av Lansinoh. Varje familjemedlem kan använda den. Det kan appliceras till läpparna för att förhindra chapping och spruckna läppar. Du kan också använda lite Lansinoh om du lider av spruckna hälar. Blöjeksem kommer också läker snabbare med tillämpning av Lansinoh. Mödrar med små barn som ofta gör handtvätt kan också använda Lansinoh att förhindra sina händer från att bli för torr. Det är en mycket bra fuktgivande lotion som skall tillämpas på torr, sprucken och känslig hud.
  • Du kan också använda Lansinoh att lanolize dina ull bröst kuddar och ull täcker blöja med Lansinoh. Naturlig ull har lanolin som gör den vattenavvisande och mjuk men övertid och med en hel del användning och tvätt kan detta också minska. Du kan ändra lanolize din ull objekt genom att lösa ungefär två gram Lansinoh i mycket hett vatten. Låt den svalna innan du lägger den ylle objekt och lämna dem att suga natten. Skölj poster lätt i kallt vatten och slå in dem i en handduk att absorbera det mesta av fukten. Lägg eller häng objekt att torka. Du kan upprepa processen en gång i månaden vid behov.

Hur du använder lansinoh. Direkt efter förlossningen och när du redan börjat amma.
Hur du använder lansinoh. Direkt efter förlossningen och när du redan börjat amma.

Tvätta alltid händerna med tvål och vatten innan du applicerar Lansinoh på din hud för att förhindra överföring av smuts och bakterier. Lansinoh är mycket lätt att sprida och en liten mängd är tillräcklig täcker stora delar av huden.