E2h

Hur du använder Medicare modifierare för kiropraktik anspråk

Så du är en kiropraktor

Så du är en kiropraktor, va? Då måste du ha stött på en del frustration när det gäller att be Medicare att lösa kiropraktik tjänster som Medicare har bedömts otillräckligt in. Varför är även din medicinsk Biller i vett slut försöker lista ut vilka koder och sådana att använda för att stödja ditt påstående! Kanske är det i modifierare? Har du försökt att kontrollera om så är fallet?

Tja, är det dags att ta reda på!

  • Gör din forskning. Du måste konsultera kiropraktik eller CPT böcker som handlar om koder speciellt används för att hävda betalningar eller avgifter från Medicare och andra vårdgivare försäkring.
  • Ta reda på vad Medicare täcker specifikt. Det enda som Medicare ersätter är en anpassning av en patients spine.Similar villkor för det subluxation, manipulation, manipulativ terapi och CMT. Om detta är exakt hur du korrigerade patientens problem med sin rygg, be din läkare Biller att lämna lämpliga koder som i detta fall är följande: 98940/41/42. Läser nästan som en Beverly Hills postnummer, eller hur?
  • Spela situationen korrekt. Om du har utfört en särskilt korrigerande behandling som behövs för att ta itu med en akut eller kvardröjande spinal missanpassning, det är vad som kallas en kronisk subluxation i medicinska termer (som du måste veta vid det här laget). Du eller din läkare Biller måste nu lägga modifieraren brev till parallellt med CPT koder som nämns ovan. Dessa bör läggas till modifieraren avsnittet i Medicare sökande formen eller HCFA 1500 i posten 24D (se ruta nummer som ger i samma form).
  • Gör plats för korrigering. Det är vid en vägran från Medicare att lösa ditt påstående som har lämnats in på ett visst datum med patientens underskrift på bifogad ABN formuläret. ABN betyder Advanced Mottagare Observera att ofta följer med pappersarbete lämnas till Medicare. Hur som helst, om detta händer, justera posten genom att lägga modifieraren GA parallellt till rätt CPT kod. Detta görs på samma HCFA 1500 form samt på Medicare som formen. Förresten, använder samma låda för en sådan - Box 24D. Om du av misstag förbisett ABN form eller inte har en patient underteckna denna lägger modifier-GZ att ange detta i förekommande fall.
  • Tydligt framgå när en annan tjänst krävdes. Till exempel, för du ta reda på exakt vad som är fel med din patients ryggrad, måste du först beställa en röntgen eller på annat sätt att ta reda på din patients exakta tillstånd före behandling. Det är bra och perfekt, men det är inte omfattas av Medicare så sådan är en annan modifierare för att informera Medicare att denna tjänst inte är inom deras förteckningen över ersättningsgilla tjänster. Detta fall kräver att du lämna in en-GY modifierare samt parallella CPT koden för att korrekt ta itu med denna situation.
  • Räkna med flera modifierare för att lägga upp. Detta är en av de travesties för att lämna in en Medicare eller HCFA 1500 form eftersom de koder och katodstrålebildrör för färgtelevisionsmottagare måste lägga upp när de skickas in för granskning och godkännande. Tacka din lyckliga stjärna du har din medicinska Biller att gå igenom en labyrint av koder och katodstrålebildrör för färgtelevisionsmottagare.

Hur du använder medicare modifierare för kiropraktik anspråk. Ta reda på vad medicare täcker specifikt.
Hur du använder medicare modifierare för kiropraktik anspråk. Ta reda på vad medicare täcker specifikt.

Det kommer att ta några siktning genom de koder och katodstrålebildrör för färgtelevisionsmottagare att göra det rätt, men du kommer att få runt den invecklade Medicare tillräckligt tidigt för att äntligen täppa till kryphålen så att du kan satsa din fordran enligt lagen.