E2h

Hur du använder mejram

En av de minst kända örter är mejram

En av de minst kända örter är mejram. Denna söta ört är ofta misstas för de mer populära ört, oregano, som har en starkare smak. Precis som alla andra ört har mejram många användningsområden. Några av dessa användningar beskrivs nedan:

Hur du använder mejram. Läkemedel och fritid te.
Hur du använder mejram. Läkemedel och fritid te.

  • Krydda. Mejram ger soppor och kött en känslig och unik smak. Om du vill använda mejram som krydda, måste du riva först sin lämnar samma sätt som du förbereder en sallad för en sallad. Därefter mosa eller hacka bladen att föra ut sina naturliga oljor. Lägg bitarna av löv till soppa eller kött när din maträtt nästan är klar.

    Om du är van vid att sätta oregano på dina rätter och du gillar sin rikedom i smak, kanske du vill lägga till en hel del mejram på dina rätter eftersom det är mildare än oregano.

  • Luftfräschare. Är du trött på att använda samma smak av luftfräschare månad efter månad? Om du är, försök att använda mejram. Detta doftande ört ger alla rum en ren och fräsch doft som kan lindra stress. Du kan också lägga den i din garderob inte bara för att göra det luktar underbart, men också för att hålla mal borta. Om du vill använda mejram som luftfräschare, sätta två eller fler stjälkar i ett nät eller nät och hänga den i ditt rum eller garderob. Du kan också lägga den i en glasburk, och utforma burken för att matcha insidan av ditt hus.
  • Dekorativ växt. Med sina vita eller lila blommor, kan mejram också användas som en dekorativ växt. Sugga mejram örter inomhus för ett par veckor innan återplantering dem i krukor och överföra dem utanför. Denna metod ser till att dina mejram örter kommer att överleva. Ordna krukväxter mejram örter i din trädgård enligt din smak. Vattna din mejram örter om tre gånger i veckan, men först se till att låta sina jordar rinna väl för att undvika drunkning växterna.
  • Läkemedel och fritid te. Som med de flesta örter, kan du göra te ur mejram. Denna ört är inte bara en stor dryck att värma upp dig under vintern, det är också en underbar dryck för att bota problem med blodcirkulationen, muskelkramper och depression. Om du vill använda mejram som te, sätta antingen torkade eller färska mejram stjälkar i ett nät tyg eller kaffefilter och ställ den åt sidan. Därefter koka vatten i en kastrull och häll det i en mugg. Sätt maskor tyg eller kaffefilter i muggen och låt dra i cirka fem minuter. Sockra te med socker eller honung, om så önskas.
  • Dressing. Lägg till en ny twist till din sallader genom att äta dem med mejram och balsamvinäger dressing. Sätt olivolja, färsk mejram, svartpeppar och balsamvinäger i en skål och blanda väl. Strö blandningen över en sallad och njut.


Om du är förtjust i att använda örter

Om du är förtjust i att använda örter, bör du överväga att göra en örtagård i ditt hus. På detta sätt kan du vara säker på att de örter du använder är fräsch och fri från bekämpningsmedel. Du kommer också att spara mycket pengar om du odla örter själv.