E2h

Hur du använder moxibustion för smärta

Moxibustion är en av de äldsta traditionella kinesiska medicinska metoder som används för att återuppleva en rad olika sjukdomar och smärta. Om du har återkommande smärtor som den moderna medicinen inte tycks kunna komma att flytta bort, överväga att använda moxibustion som ett sätt att lindra smärtan. Här är hur.

Hur du använder moxibustion för smärta. Direkt förbränning.
Hur du använder moxibustion för smärta. Direkt förbränning.
  • Förbered. Börja med att förbereda kroppen och moxa som du ska använda för behandling. Den moxa är en beredning av gråbo, en typ av växt som brann ner under processen för moxibustion. De Nålmoxa preparaten kan köpas från traditionell kinesisk medicin butiker, som finns över hela Kina. Det finns två sätt att förbereda moxa, antingen genom direkt moxibustion eller genom indirekt moxibustion. Bortsett från att välja metoden för moxibustion, bör du också överväga den del av kroppen där moxa kommer att tillämpas. Så mycket som möjligt bör moxan appliceras direkt ovanpå en tryckpunkt.
  • Direkt förbränning. För direkt förbränning, måste du ta lite gråbo, den primära komponenten i moxa, och placera den ovanpå huden. Beroende på intensiteten i smärtan som patienten upplever, måste du lägga till eller dra ifrån till moxa som du kommer att använda. Stapla upp den moxa så att den bildar en slags kon på toppen av huden. För direkt förbränning, måste du tända moxa och låt det brinna ner till huden. Naturligtvis kommer detta att orsaka viss blåsbildning, och i vissa fall kan även leda till ärrbildning. Om patienten inte vill hans hud att bli bränd, kan du klappa på moxa strax innan den når huden.
  • Indirekt förbränning. Vid indirekt förbränning metoden, vad du kommer att använda är en moxa pinne. En moxa pinne liknar en rökelse pinne. Bara ljus pinnen och sedan sväva det precis ovanför den del av huden där smärtan finns. Låt moxa pinne brinner över denna del för ett par minuter, tills huden börjar rodna från värmen från moxa pinne. Tänk på att värmen är en viktig komponent i moxibustion, vilket är varför du inte ska skygga från att få huden röd. Denna typ av moxibustion kallas indirekt eftersom moxa och värmen aldrig vidrör huden.
  • Akupunktur med moxibustion. Slutligen bör du överväga att lägga en del av akupunktur till moxibustion. Detta är särskilt användbart om du har använt den indirekta förbränning metoden, eftersom den kommer att komplettera förfarandet. För att göra akupunktur med moxibustion, helt enkelt infoga en akupunktur nål i den del av kroppen där smärtan finns. Efteråt ta lite moxa och placera den på toppen av nålen och sedan tända den exponerade nålspetsen så att moxa brännskador.

Med dessa steg i åtanke

Med dessa steg i åtanke, bör du kunna använda moxibustion som ett effektivt sätt att behandla smärta. Kom dock ihåg att det finns vissa risker som är förknippade med moxibustion. Bortsett från ärrbildning och blåsbildning vid användning av direkt förbränning metod, bör du veta att den moderna medicinen inte helt inte erkänner effektiviteten av moxibustion.