E2h

Hur du använder ogräs som naturläkemedel

Växtriket är rikt med medicinalväxter och växter

Växtriket är rikt med medicinalväxter och växter. Men visste du att många växter som vi betraktar som ogräs också har medicinska värde? Det är sant! Det finns många ogräs som kan användas som naturläkemedel.

Hur du använder ogräs som naturläkemedel. Använd coco gräs för att lindra magen problem.
Hur du använder ogräs som naturläkemedel. Använd coco gräs för att lindra magen problem.

Så här använder ogräs som naturläkemedel.

  • Använd coco gräs för att lindra magen problem. Knölen av Coco gräs kan kokas i en kastrull med lite kärnmjölk. När du är klar kan det ges till barn att dricka för att lindra uppblåsthet, magont och matsmältningsbesvär. Du kan också använda mjölk med lite vatten när kokning och vätskan kan användas för att förbättra fattiga aptit och även hjälpa till att lindra diarré. Om du har coco gräset i pulverform, kan den blandas med honung för att bilda en pasta som kan appliceras som en svamp salva, eller ens som en anti-aging ansiktsmask.
  • Koka rötter maskrosor. Detta mycket gemensam trädgård ogräs kan användas för att behandla problem med levern. Samla några av rötter och blad och skölj med vatten för att avlägsna smuts och jord. Koka den i en kastrull med vatten. Drick hopkok att avgifta levern. Teet kan också appliceras på ansiktet för att hjälpa till att avlägsna åldersfläckar och andra hudproblem. Doppa en liten handduk i vatten och torka den på ansiktet.
  • Använd Horny Goat Weed för att hantera sexuell dysfunktion. Denna kinesiska ört har använts i århundraden för att förbättra den sexuella uthållighet. Det kan tas i kapselform för att förbättra libido, hjälpa hantera trötthet och hjälpa kvinnor lindra obehag av klimakteriet. Det har också använts som en lever och njure stöd. Slutligen, det har också visat sig hjälpa ledvärk samt ryggsmärta hos vissa patienter. Den kan köpas i kapsel eller tablettform från apotek och naturliga hälsokostbutiker.
  • Gör en te från skogsstjärna. Skogsstjärna har visat sig stöd i cirkulations-och inflammatoriska sjukdomar såsom gikt, reumatism och ger lindring till stela leder. Koka några skogsstjärna och dricka te. Det är också ett diuretikum, så det kan hjälpa dem som försöker gå ner i vikt. Om du mosa skogsstjärna och göra det till en mjuk pasta, kan du använda den för att hjälpa till att läka skärsår och andra sår.
  • Ät tång. Sjögräs är rik på kalcium, fibrer, aminosyror, antioxidanter och olika antal mineraler och spårämnen. Det är bra för den allmänna hälsan som stöd i matsmältningen, öka energi, förbättrar immunitet och ger lindring för kroppen värker. Det är lätt tillgänglig som ett mellanmål maträtt i asiatiska livsmedelsbutiker och även Whole Foods Market eller Joes Trader.


Nästa gång du hittar ogräs

Nästa gång du hittar ogräs, tänka om döda den. Det kan faktiskt ha viss medicinskt värde som du kan använda. Även om tecken på en bra gård är en fri från ogräs, kan du bli överraskad och kommer att inse att alla levande varelser tjänar ett syfte. Utnyttja kraften av ogräs för din goda hälsa!