E2h

Hur du använder olivolja för naturläkemedel

Olivolja är en mångsidig olja och är rik på Omega 3

Olivolja är en mångsidig olja och är rik på Omega 3. Som matolja, läggs stor smak till en mängd olika rätter, från italienska såser till grillad förrätter. Det fina olivolja är att den också kan användas för en mängd olika fysiska åtgärder utanför köket.

Här är några sätt du kan använda olivolja för naturläkemedel.

Hur du använder olivolja för naturläkemedel. Använd som en fuktighetskräm.
Hur du använder olivolja för naturläkemedel. Använd som en fuktighetskräm.

  • Använd som en fuktighetskräm. En av de vanligaste användningsområdena för olivolja är att slather det på huden som en fuktighetskräm. Det är bättre än många kommersiella lotion eftersom den absorberas lätt genom huden och det inte innehåller några kemikalier. Använd den över hela kroppen, speciellt händer och fötter. Du kan också använda den som en exfoliant genom att lägga en halv kopp socker granulat till olje-och gnugga den på din kropp.
  • Använd som balsam. Ge dig själv en varm olja behandling med olivolja. Massera in en generös mängd olivolja på håret och hårbotten och täck med en duschmössa. Låt verka i minst femton minuter eller längre. När du är klar, skölj väl. Du får starkare, glansigare och friskare trådar hår. För små barn som lider av huvudlöss, tillämpa en generös mängd på håret och hårbotten och låt verka i en halvtimme. Det bör lösa problemet huvudlöss på nolltid. Bara vara säker på att skölj väl.
  • Använd på naglarna för att stärka den. Om du har torra sköra naglar, applicera några droppar olivolja direkt på naglar och nagelband.
  • Gör din egen bröstet avsvällande medel. I en kastrull, stek en liten hackad lök, en tesked curry och två matskedar extra virgin olivolja. När löken är väl kokta, äta hela sautera.
  • Används för att lindra ledvärk och använda som en övergripande organ tonic. Gör ett glas färskpressad apelsinjuice och tillsätt två matskedar olivolja. Drick hela drycken. Det kommer att bidra till att minska inflammation i kroppen.
  • Drick olivolja för att lindra förstoppning. Om du behöver hjälp i badrummet, dricka en matsked olivolja två gånger om dagen. Ta på morgonen och en annan matsked nattetid. Du kan också välja att göra apelsinjuice med olivolja dryck som alternativ.
  • Använd den för att lindra värk i kroppen. I en liten mikrovågsugn skål, värme en kopp olivolja. Massera den på din kropp. Om du har tillgång till en ångbastu eller bastu, massage den uppvärmda oljan på dina muskler låt värmen i ångbastun hjälpa dig att slappna ytterligare. Inte bara kommer din värk försvinner, har du också mjuk, slät hud.
  • Använd som en blöja grädde. Om ditt nyfödda barn lider av blöjeksem, kan du bli av med det naturligt att använda olivolja blandat med lite vatten. Applicera emulsionen direkt till ditt barns botten. Om ditt barn har mjölkskorv, kan du använda några droppar olivolja direkt på ditt barns hårbotten. Massage för lite skölj sedan med schamponering av den.


Använd extra jungfruolja möjligt. Du kommer aldrig att få slut på användningsområden för detta mirakel oljan!