E2h

Hur du använder shiatsu för TMJ

TMJ, eller temporo-Mandibular gemensamma är en mötesplats mellan käken (underkäke) och den övre delen av din skalle (tinningbenet). TMJ syndrom är ett vanligt dysfunktion på detta område, vilket indikeras av inflammation och ett klickande eller gitter ljud i öppning och stängning rörelse av käken. Bortsett från kronisk smärta, hotar TMJ syndrom eventuellt nedskrivningsbehov, hämma förmågan att korrekt manipulera munnen för att äta eller ledade syften. Shiatsu behandling har varit kända för att bidra till läkning TMJ genom att lossa upp spänningar i käken.

Hur du använder shiatsu för TMJ. För att koppla din TMJ.
Hur du använder shiatsu för TMJ. För att koppla din TMJ.

Shiatsu är en gammal orientalisk konst naturlig läkning, ursprungligen inbäddad på traditionell kinesisk medicin och senare introducerades till Japan. "Shi" och "ATSU," står för "finger" och "tryck". Med tekniker liknande akupunktur, inkluderar shiatsu stretching, borstning, gripa, valsning, roterande och mer, med undantag för användning av nålar. Det är en metod för att rensa blockerade "chi" eller naturlig energi, längs vägar på olika delar av kroppen. Till skillnad från andra mjukare massage tekniker för enkel kropp avslappning som medför ytligt handrörelser, djup och penetrerande tryck appliceras vinkelrätt in i kroppen för att inleda en naturlig kropp svar för självläkning. Så här använder Shiatsu för TMJ.

  • Att värma upp, utöva din käke för att frigöra muskelspänningar genom att manipulera käken rörelse, flytta den åt vänster och höger och öppna och stänga munnen. Använd dina händer, satte press på både vänster och höger ansikten ditt käkben.
  • Från och med öppen mun, placera plattan i pekfingret i mitten av din käke muskler. Nu med munnen stängd, trycker du fast tills du når den högsta punkten av smärta, med djupa andetag för att hålla avslappnad.
  • För att underlätta ansiktet tremor och käken muskelvärk, tynga pekfingret i riktningen vinkelrätt mot käken, inriktning tryckpunkten ligger i en hålighet under örsnibben.
  • Med hjälp av brand fingret eller långfingret, lindra örat och huvudet smärtor genom att sätta press på kaviteten främre till örat och som är synlig med en öppen käft.
  • För att koppla din TMJ, spåra föregående punkt som du använde din eld finger. Söka ett märke halv tum ovanför, placera ringfingret och en halv tum under samma punkt, använd pekfingret. Tryck bestämt på dessa punkter för omkring en minut.
  • Kliv 2 igen. Sedan slappna av.
  • Nu plats tryckpunkten finns i kaviteten placerad under kindbenet och främre till underkäken. Tryck med din eld finger.
  • För att främja käke och axlar avkoppling, hitta reflex punkten i handen. Leta reda på brosket i mitten av tummen och pekfingret. Använda tumme andra handen trycker du fast detta distalt mot pekfingret. Håll i 2 minuter vid minimum för att främja stimulans och för att säkerställa effektivitet.

Försök så mycket som möjligt för att upprätthålla en meditativ stämning medan öva shiatsu på dig själv eller på andra. Vara fullt medveten om reflexer du får från varje givet tryck som de kan energiflödet och riktning. Lycka!