E2h

Hur du använder varmt te för ökad hälsa

Det finns alltid nöje i smuttar på en god kopp varmt te

Det finns alltid nöje i smuttar på en god kopp varmt te. För en, vet du att det är hälsosamt. I själva verket helar den och lugnar kroppen krämpor. Bortsett från detta, gör det oss också att må bra. Här är några anteckningar på hur du kan använda varmt te för ökad hälsa:

Hur du använder varmt te för ökad hälsa. Korrekt förbereda din te.
Hur du använder varmt te för ökad hälsa. Korrekt förbereda din te.

 • Korrekt förbereda din te.
  • Börja med att fylla i en kittel med vatten. Vattnet ska vara kallt och nyligen dra ut. Använda kranvatten kan lämna en smak av klor. Så bättre att använda buteljerat eller filtrerat vatten.
  • För vissa uppvärmning av vattnet i vattenkokaren är en del av te ritualen så ta dig tid och njuta av denna del.
  • Medan vänta på vattnet att koka, ta fram din tekanna. Du måste ha rätt tekannan för den mängd te som du behöver för att förbereda.
  • När vattnet är på väg att koka, fördela lite vatten i ditt tekanna. Återgå grytan av värmen så att vattnet kan fortsätta att koka. Sedan snabbt snurra runt vattnet som du hälls i din tekanna. Efter det kassera den. Du försökte bara "hot potten". Varför är detta nödvändigt? Om du överför varmt vatten i en kall tekanna, upphör vattnet omedelbart att koka. Om det händer kan du inte dra tillbaka den fulla smak av ditt te.
  • Du måste mäta mängden te som behövs för den mängd varmvatten som du har. Du kan använda en infusionsanordningen eller te boll här.
  • Om du ska använda teblad, satte en rundad tesked per syv gram vatten. Om du föredrar att ha tepåsar, måste du uppskatta hur många påsar som behövs.
  • Oavsett om du använder teblad eller tepåsar, måste du hälla dem i grytan när vattnet har just börjat koka. Placera inte dem när vattnet redan har kokat för mycket för länge. Eftersom kokning minskar syrehalten krävs berika smaken, kan din te smakar intetsägande. Så tiden hälla ditt te.
  • Överför allt i din tekanna. Täck den med ett lock. Beroende på vilken typ av te som du använde, tilldela tid för din te att brygga.
  • När te redan har bryggt, ta bort te infusionsanordningen eller tepåse / s av din tekanna. Kasta dem ordentligt. Om du inte använder någon av de två, helt enkelt anstränga ditt te. Du kan överföra det till koppar om du vill servera den snabbt eller du kan ha det i en annan tekanna om du vill hålla den varm ett tag.
 • Känna till dess egenskaper. Te testas för sin cancer-fighting komponenter, särskilt starka anti-oxidanter som är rikligt förekommande i både grönt te och svart te. Det finns också en studie som innebar att de som har tre koppar te dagligen kan minska sin risk att drabbas av hjärtinfarkt med nästan 11 procent.

Så, är du redo att njuta av din kopp te?