E2h

Hur du beställer på en restaurang med en livsmedelsallergi

Nuförtiden är att äta på en restaurang blir lättare och lättare, så var inte rädd. Med lite försiktighet, sunt förnuft och tipsen nedan kommer äta ute en bris.

 1. Planera i förväg. Kontrollera om restaurangen har en hemsida. Massor av kedjan restauranger har det meny utvärderas för allergener, posta denna information med deras meny på deras hemsida. Du kan skriva ut dessa och ta dem med dig. Om det är en trevligare plats, de brukar att ha denna information i restaurangen.

 1. Hur du beställer på en restaurang med en livsmedelsallergi. Ta ett kort som listar dina allergener i detalj.
  Hur du beställer på en restaurang med en livsmedelsallergi. Ta ett kort som listar dina allergener i detalj.

  Ring framåt. Om restaurangen är lokal och de har inte ett allergen, utvärderas menyn och sedan ringa chefen. Om du ringer framåt, kan du bedöma restaurangens kunskap och oro födoämnesallergier. Om de inte är till stor hjälp, att bäst att inte ta dina chanser.

 1. Ta ett kort som listar dina allergener i detalj. Många platser på Internet har listor som du kan skriva ut, eller så kan du göra en. Sådana listor eliminerar en hel del förvirring.

 1. Även om du har varit i en restaurang innan, alltid påminna din servitör på din mat allergi Även om du kanske har hittat något säkert att äta på din favorit plats, är det ändå bäst att ta upp frågan om din allergi,. Ofta när de vet att någon har allergi, restauranger förbereder speciellt din mat med extra åtgärder mot korskontaminering. Även ingredienser ändras ofta på restauranger på grund av leverantörsbyten och kostnader för ingredienser. Så det är alltid bäst för din servitör att få din säkerhet fräsch i åtanke när du är där.

 1. Be om ingrediensförteckningar. Ibland krubban har en bok av ingredienser för restaurangens rätter, och ibland en restaurang bara har etiketterna på livsmedelsförpackningar. Be att få se dem om du är orolig.

 1. Var inte rädd för att äta ute. Även om du har varit i en restaurang innan, alltid påminna din servitör på din mat allergi.
  Var inte rädd för att äta ute. Även om du har varit i en restaurang innan, alltid påminna din servitör på din mat allergi.

  Kom ihåg att tala om matlagning metoder och korskontamination. Många livsmedel är säkra för dig tills de kommer i kontakt med andra livsmedel. Hur och var kockar förbereder dessa livsmedel är viktig. Se till att du frågar.

 1. Var inte rädd för att gå ut. Lita på din instinkt. Då och då kan du hitta dig själv på en plats som inte kan eller inte kommer att hjälpa dig. Ta inga chanser, lämna och äta någon annanstans.

 1. Gå tillbaka till platser som gör emot dig. Detta borde vara självklart, men stöder företag som rymmer människor med födoämnesallergier kommer att uppmuntra dem att hålla utvärdera deras meny eller utbilda sin personal. Din lojala stöd kan uppmuntra andra ställen att följa efter.

 1. Tips bra. Om din servitör är särskilt kunniga och hjälpsamma, han är värd sin vikt i guld, tycker du inte?

Var inte rädd för att äta ute

Var inte rädd för att äta ute. Bara vara försiktig och snäll, och använd sunt förnuft. Att lära sig att äta ute gör resandet enklare, och ger dig som behövde paus från matlagning. Det kan också ge dig idéer om nya livsmedel att göra hemma.