E2h

Hur du förbereder ditt sinne för meditation

Meditation har många fördelar, bland annat stress, sinnesfrid och ökad koncentration. För att uppnå ett tillstånd av meditation, det finns flera sätt att ställa dig i den högra ramen.

Här är några idéer för att förbereda ditt sinne för meditation.

  • Gör tillräckligt med tid för det. Ge upp en halvtimme av TV eller vakna tidigare än vanligt. Tidiga morgnar är en bra tid att meditera, eftersom det finns mindre aktivitet runt omkring dig innan solen är uppe och därför mindre distraktioner. Om du känner dig sömnig, ta en snabb dusch för att vakna upp dina sinnen.
  • Spela rätt musik. Olika musik kan varna den högra delen av hjärnan som är angelägna om meditation. Välj musik som slappnar dig utan att du sömnig. Förbered en spellista med musik som kommer att spelas kontinuerligt utan att behöva ingripa. Du kan leta efter bästa meditativa musik på nätet eller sammanställa en lista över musik som föreslagits av andra utövare.
  • Tänd ett ljus. Den flämtande lågan av ett stearinljus kan fånga din uppmärksamhet, ta bort alla andra tankar i ditt sinne. Genom att stänga de andra lamporna i rummet kan du skapa en enda ljuskälla som kommer att fokusera ditt sinne för uppgiften. Belysning rökelse är också ett bra sätt att förbättra stämningen för meditation. Om du inte vill använda ett ljus, som ersätter en hård glödlampa om ett diffust lampa med mjuka belysningen i din omgivning.
  • Ta distraktioner. Tunga gardiner på dina fönster för att dämpa eventuella bakgrundsljud eller flimrande ljus utanför din bostad. Stäng av TV, radio, mobiltelefon och andra enheter av. Stäng dörren och informera andra inte störa dig eller vara bullriga i en halvtimme. Om möjligt, använd inte en bullriga elektrisk fläkt för att kyla rummet.
  • Läs en meditativ passage. Välj en bok om meditation essäer eller en expert på meditation från en bokhandel eller online källa. Du kan också låna en från en vän. Open slumpmässigt och välj ett avsnitt, tänk då på vad det avsnitt betyder. Du kan också upprepa ett mantra samtidigt låta ditt sinne kretsar runt det så att du kan koncentrera dig på en sak.
  • Undvik att äta före meditation. Tunga måltider med fast föda kommer att orsaka din kropp att skicka blod till din mag-tarmkanalen, vilket resulterar i sömnighet och dålig koncentration. Håll dig till vätskor i timmar innan meditation.
  • Antag att korrekt hållning. En enkel Buddha hållning utförs genom att sitta på en matta med benen i kors, ryggen rak och axlarna avslappnade. Om du inte kan upprätthålla denna benen i kors ställning, återuppta din meditation i en position så nära detta som möjligt. Undvik att sjunka eftersom detta kan få dig att känna alltför sömnig för att fortsätta meditationen. Undvik kläder som begränsar flexibiliteten, enkel, bekväm klädsel kommer att göra.


Hur du förbereder ditt sinne för meditation. Gör tillräckligt med tid för det.
Hur du förbereder ditt sinne för meditation. Gör tillräckligt med tid för det.

Genom att utföra dessa steg kan du rensa ditt sinne och koncentrera sig på en sak innan den töms helt av tanken. Prova att koppla delar av kroppen en i taget, föreställa spänningarna av dagen flyter bort.