E2h

Hur du förnya din kost

Gå ner i vikt och hålla sig smal genom att göra permanenta förändringar i din kost

De flesta av de dieter på modet där ute kan göra att förlora vikt är en utmaning. Men äta rätt inte behöver vara så tråkiga. De flesta av oss är så upptagna att vi sällan har tid att förbereda vår mat, än mindre handla nya saker som vi tänker sätta in vår nya kost. Så, är det bästa sättet att förnya vår kost att göra det gradvis. Här är en diet plan som du enkelt kan följa och förbereda sig för varje vecka.

Steg 1

Vecka 1: hydrat! Du bör se till att du dricker tillräckligt med vatten varje dag. "Tillräckligt med vatten" betyder att du bör dricka omkring 236 ml (eller åtta 8-ounce glas vatten) till cirka två liter vatten om dagen. Och, om du är lite överviktig, bör du dricka en extra 29,5 ml (eller en 8-ounce glas vatten) för varje 25 pounds av övervikt som du har.

Hur du förnya din kost. Vecka 2: äter mycket soppa!
Hur du förnya din kost. Vecka 2: äter mycket soppa!

Varför? Eftersom vatten spelar en viktig roll i alla våra metaboliska processer, och se till att du har tillräckligt med vatten i kroppen kan öka din ämnesomsättning. Det kan också hjälpa dig att gå ner i vikt genom att spola oönskade gifter i kroppen via urinen. Ännu bättre, eftersom konsumera tillräckligt med vatten kan hjälpa din njurfunktion effektivt, behöver din lever inte göra en del av sitt arbete, gör det möjligt att metabolisera mer fett.

Hoppa över kort föreläsning om fysiologi, kan vatten hjälpa dig dämpa aptiten. Ibland har vi en tendens att äta för mycket eftersom vi förväxlar törst med hunger. Så, för den första veckan av din moderniseras, ska du komma ihåg att återfukta. Ha alltid en flaska vatten nära dig så att du kan ta några klunkar när du känner dig "hungrig." Chansen är några klunkar vatten kommer mätta din "hunger." Men, om du fortfarande känner att du behöver lite mat efter att ha tagit en drink, då är man verkligen hungrig. Och, om du känner att vattnet är tråkigt, kan du alltid krydda upp saker genom att lägga citron och mynta till ditt vatten.

Steg 2

Gå ner i vikt och hålla sig smal genom att göra permanenta förändringar i din kost. Vecka 3: få lite fiber i din kost.
Gå ner i vikt och hålla sig smal genom att göra permanenta förändringar i din kost. Vecka 3: få lite fiber i din kost.

Vecka 2: äter mycket soppa! Att sätta lite soppa i din kost kan hjälpa dig att gå ner i vikt genom att kontrollera din aptit. Genom att äta lite soppa innan din lunch och middag, kommer du att känna dig mätt snabbare, vilket minskar den mat som du tar i. Dessutom, äta lite soppa är bättre än snacking på en burgare. Tänk på de kalorier som du kan spara! Naturligtvis innebär detta inte att du ska ta i någon typ av soppa. Du bör hålla dig borta från soppor som är fyllda med grädde, MSG eller natrium. Stick till lågt kaloriinnehåll och låg fetthalt soppor gjorda purjolök, ekologisk grönsaksbuljong, pumpa eller sparris.

För den andra veckan, är ditt mål att se till att du äter soppa innan du äter din lunch eller middag. Ta det som ett mellanmål kan vara till hjälp för din diet. Självklart ska du inte glömma att dricka mycket vatten.

Steg 3

Vecka 3: få lite fiber i din kost. Fiber kan hjälpa dig minska din aptit genom att hålla dig mätt längre. Det kan också hjälpa dig att rena gifter från kroppen, så att den kan fungera mer effektivt. Slutligen kan den reglera även blodsockernivån eftersom det har ett lågt glykemiskt index, förebygga socker krascher som kan få dig att längta efter mer socker till energi själv.

För din tredje vecka, kan du börja dagen med en skål med fiberrika spannmål (som müsli) och lättmjölk eller en skål med havregryn. Se till att du inte sluta äta spannmål med en stor mängd socker. Du kan också starta ett äpple diet. Många har hävdat att äta ett äpple före varje måltid inte bara trottoarkanter aptiten men ger dig extra dos av fiber och vitamin C som du behöver. Förresten, vet du att C-vitamin är egentligen ett av objekten i ett anti-celluliter diet?

Naturligtvis ingår i ditt tredje veckan dricker mycket vatten och soppa. Genom att äta ett äpple och dricka lite soppa innan din måltid, kan du minska definitivt ditt intag av din huvudrätt (som oftast innehåller merparten av dina kalorier). Kanske är detta anledningen till européer som har frukt och ost som förrätt och en skål med soppa före en måltid aldrig tycks gå upp i vikt. Och när du har tröttnat på att småäta på soppa, kan du alltid få lite fler äpplen.

Steg 4

Vecka 4: lägg lite mer grönsaker i din kost. Inte bara grönsaker innehåller näringsämnen som kan hjälpa till att bekämpa sjukdomen eller hålla din hy vacker, de innehåller också fibrer som kan hjälpa dig att känna full utan packning i en massa kalorier. För den här veckan, kan du lova dig själv att äta en portion av färska grönsaker och tillsätt några kokta grönsaker till dina andra måltider. Kanske du kan prova att ha några färska grönsaker med din soppa och äpple innan du går till sängs. Du kan även lägga till lite tonfisk till din sallad. Lägga lite protein till dina grönsaker kan hjälpa dig att känna full längre. Det skulle definitivt hjälpa dig att förlora mycket i vikt eftersom vi är mindre aktiva på natten. Och, när du behöver mellanmål, kan du ha ett äpple, några pinnar morot, en skål soppa eller en sallad.

Så, för den här veckan, är du mål att börja dagen med en fiberrik frukost, en lunch som består av ett äpple, en skål med soppa och en varmrätt med grönsaker och en lätt middag som består av ett äpple, en skål soppa och sallad. Om du tror att det är för lätt för din middag, tillsätt lite tonfisk till din sallad eller dricka ett glas mjölk eller en portion yoghurt. I slutet av veckan, bör du märka en förändring i din vikt och hy.

Steg 5

Vecka 5: fisk eller vitt kött istället för rött kött. För den här veckan, kan du ersätta din rött kött med fisk eller vitt kött. Naturligtvis är fisk bättre eftersom det har några bra fetter som du behöver för att hålla huden frisk. Vitt kött, å andra sidan, har mindre fett än rött kött. Så, för den här veckan, måste du se till att köttet du äter till lunch är mindre i fett. Och, måste du också fortsätta rutin som du har börjat under de senaste veckorna.

Naturligtvis innebär detta inte att du kommer att ge upp rött kött för evigt. Du behöver bara minska din konsumtion av rött kött. Kanske detta är något du kan njuta vid speciella tillfällen eller när du är på humör för att fira.

Steg 6

Vecka 6: frukt för din söta tand eller lära sig att dela. Det är verkligen svårt att bli av med din söta tand. Även jag har denna obotliga sug efter choklad. Vad du kan göra denna vecka är att träna kroppen att uppskatta andra sötsaker som frukt. Kanske du kan ersätta en frukt cup för att brownie du brukar ha efter din måltid. Men, om du verkligen inte kan släppa taget om dina sötsaker eftersom de smakar gott till kaffet, är det bästa du kan göra dela det med din vän eller spara den till senare eller imorgon. Skära ner ditt intag av godis kan definitivt ta ut en hel del av din vikt.


När du har avslutat hela sex veckor, är allt du behöver göra är hålla den kost som du har vuxit till. Vid någon tidpunkt, kan plocka upp den rätta maten blir enkel och medvetslös eftersom du redan har tränat din kropp att längta eller nå för rätt saker. Ännu bättre, genom att nu har du omgiven dig med rätt typer av livsmedel. Och, för att hålla din nya diet, bör du lära dig att experimentera. Vad jag säger är att det finns många typer av soppor, sallader och fiskrätter ute. Så, inte fastna med samma maträtt varje dag. Du kommer att bli så uttråkad att du kan hamna förlora ditt uppfräschade diet.