E2h

Hur du gör din egen gurgla behandling för tandvärk

En tandvärk är en mycket obehaglig sak att ha

En tandvärk är en mycket obehaglig sak att ha. Det är så smärtsamt att ens vuxna män har en tuff tid att kämpa tillbaka tårarna och ångest när man handskas med denna gemensamma sjukdom. En tand skulle normalt orsaka detta mycket smärta när en hålighet har redan nått den nerv som ligger inne i tanden. Detta är extremt känslig, så någon irritation och infektion på grund av ett hålrum kan vara ganska förödande och traumatiska.

Det finns många sätt att hantera en tandvärk. En av de mer konventionella sätt skulle vara att ta anti-smärtstillande. Väl etablerad medicin som tar ibuprofen eller mefenaminsyra att lindra smärtan. Dessa två läkemedel inte bara minska smärtan - de också minska svullnad och gör tandköttet mindre benägna att blödning eller irritation.

Om du vill ha snabb lindring av tandvärk utan att behöva se en tandläkare eller poppa ett piller, skulle en bra idé vara att ha en gurgla saltvatten. Det är en riktigt enkelt recept och det är något som du säkert har hört från din mormor. Om du inte har här är stegen för att göra en fix för en tandvärk.

  1. Förbered varmt vatten. Du kan använda vatten från kranen men ta inte risken. Bakterierna i vattnet kan vara ganska riskfyllt tillägg till dina redan irriterat tandkött så du bör koka vattnet först se till att alla bakterier dödas. Du kan också använda destillerat eller renat vatten.
  2. Ta ca en halvliter vatten och lägg i en behållare med ett lock. Tillsätt ca två teskedar salt till vattnet och skaka den kraftigt. Om du inte har en burk eller en flaska med en kapsyl eller lock, kan du alltid bara röra om med en sked eller en spatel.
  3. Lägg till en nypa bakpulver till blandningen och blanda väl. Detta skulle ge gurgla en ännu bättre effekt när du använder det.
  4. Ta bara i gurgla i munnen och vips försiktigt genom dina tänder och tandkött. Gör detta försiktigt. Att göra det på ett abrupt och prålig sätt kan orsaka slemhinnan i munnen för att bli irriterad med plötsliga rörelser. Redan inflammerad vävnad kan lätt gå sönder och blöda så få inte panik om allt du ser blod i vätskan som du spottar ut. En halv minut till en minut av swishing och gurgling skulle rekommenderas.
  5. Gör detta så ofta du vill. En nivå på två eller tre gånger om dagen skulle vara mer eller mindre i genomsnitt. Bara alltid ihåg att göra det gurgla rörelsen långsamt så att det skulle vara mindre sannolikt för dig att irritera slemhinnan mer.

Hur du gör din egen gurgla behandling för tandvärk. Förbered varmt vatten.
Hur du gör din egen gurgla behandling för tandvärk. Förbered varmt vatten.

Om smärtan kvarstår, gå till tandläkaren och få dina tänder utvärderas. Tandläkaren skulle förmodligen vet vad de ska göra om smärtan fortsätter att störa dig för mycket längre.