E2h

Hur du gör din tid ljusare

Kvinnor är alltid obehagligt under sin

Kvinnor är alltid obehagligt under sin. Det är ännu mer obekväm när det åtföljs av dysmenorré. Kvinnor som är på sin tid kan hoppa jobbet eller skolan på grund av det obehag som de känner. Det är något som du kan göra för att göra din tid ljusare så att du kan gå vidare med dina dagliga aktiviteter. Följ tipsen nedan för att veta hur du kan göra din tid ljusare.

Hur du gör din tid ljusare. Motionera regelbundet.
Hur du gör din tid ljusare. Motionera regelbundet.

  • Motionera regelbundet. Kvinnor som inte motionerar regelbundet är de som kan uppleva kramper under sin tid. Du bör dock inte åtaga sig ansträngande övningar eftersom det kan också göra din tid tyngre. Några av de övningar som du kan göra är simning, pilates och yoga. Det sägs att delta i övningar kan hjälpa till att minska flödet under din tid.
  • Ta vitaminer och äta nyttig mat. Att ha en tung period kan orsakas av en dålig kost och brist på vitaminer. Att ha lättare perioder, måste du öka ditt intag av kalcium. Du kan ta ett glas mjölk om dagen för din dagliga kalciumintag. En annan sak som du behöver är mer järn, som du kan få från vitaminer och genom att äta järn rika livsmedel såsom spenat. Andra livsmedel som du kan äta är spenat, ananas och blåbär. Undvik att äta mat med konserveringsmedel.
  • Undvika vissa saker under din tid. Om du har en tung flöde måste du lätta upp på att göra aktiviteter som kräver att du flyttar för mycket. Detta kan bidra till din tunga flöde. Det är bättre att bara vila eller sova för att få en ljusare flöde. Undvik också att dricka koffeinhaltiga drycker och alkohol samtidigt på din tid, eftersom detta bidrar till uttorkning. Undvik att äta fet kött och helfet mejeriprodukter eftersom dessa kan bidra till uppsvälld känsla och magkramper.
  • Rådgör med din läkare. Om du fortfarande har en tung flöde även efter att ha provat tipsen ovan, bör du rådfråga din läkare om det. Den tunga flödet kan orsakas av ett medicinskt tillstånd som du kan ha. Detta kan vara problemet, särskilt om den tunga flödet åtföljs av svåra kramper. Läkaren kan ge dig vissa läkemedel som du kan vidta för att lätta upp flödet.
  • Ändra dina kuddar eller tamponger. Ändra dina kuddar eller tamponger varannan timme. Att göra detta kommer inte att hjälpa att göra din tid lättare, men det kommer att göra dig känna sig mer bekväm och fräsch. Detta är också viktigt att undvika att ha infektioner. Använd feminina tvätt under din tid för att eliminera bakterier och lukt.


Dessa är några av de tips som du kan följa om du vill lätta ditt period. Om du har några frågor, kan du prata med din läkare om det så att du kan lösa ditt problem. Inte självmedicinera eftersom du kan göra problemet värre. Under din tid, kom ihåg att dricka mycket vatten för att hålla dig från att vara uttorkad. Undvik att få stressad under din tid eftersom det kan bidra till den tunga flödet.