E2h

Hur du hittar dina akupunkturpunkter

Akupunktur terapi bygger på att återställa flödet av livskraft

Akupunktur terapi bygger på att återställa flödet av livskraft, qi (chi eller ki), genom kroppens meridianer. Tanken bakom akupunktur är att när qi är blockerad, avbryts eller helt enkelt flyter felaktigt sker sjukdom. Akupunktur utförs genom att stimulera akupunkturpunkter (Tsubo i Japan) med tryck, nålar, värme eller nyligen, elektromagnetisk energi.

Majoriteten av akupunkturpunkter löper längs kroppens meridianer. Det finns tolv meridianerna som är uppdelade i Yin och Yang grupper. De tolv meridianerna är:

 • Hjärta
 • Lung
 • Hjärtsäck
 • Tunntarm
 • Tjocktarmen
 • Njure
 • Lever
 • Bladder
 • GALLBLÅSA
 • Mage
 • Spleen
 • Triple Varmare

Akupunkturpunkter arbetar för att behandla en mängd olika sjukdomar

Akupunkturpunkter arbetar för att behandla en mängd olika sjukdomar. Till exempel kan allergier hjälpas genom att stimulera en akupunktur punkt i armbågen. I teorin genom att stimulera en viss punkt, kan du återställa kroppens energi och ge din kropp att läka vad sjukdom du har.

Om du är intresserad av akupunktur terapi, kanske du undrar hur du hittar din akupunkturpunkter och vilka som fungerar som sjukdom.

Hur du hittar dina akupunkturpunkter. Hitta en bok med bilder som visar dig var du hittar akupunkturpunkter på kroppen.
Hur du hittar dina akupunkturpunkter. Hitta en bok med bilder som visar dig var du hittar akupunkturpunkter på kroppen.
 1. Börja med att titta på din egen kropp för poäng. När du vet hur du hittar dem, kommer du att kunna hitta dem på andra människors kroppar.
 2. Hitta en bok med bilder som visar dig var du hittar akupunkturpunkter på kroppen. Denna bild bör ge dig de anatomiska markörerna så att du kan ungefärliga där punkterna är. Många gånger använder du en del av din kropp för att hitta en punkt. Till exempel är punkt Sanyinjiao SP-6 exakt fyra fingrarna borta från toppen av din skenbenet (den sticker del i fotleden på insidan av benet). För mer information om hur du använder anatomiska markörer för att hitta akupunkturpunkter läsa finna effektiva akupunkturpunkter genom Denmei Shudo, Shudo Denmei och Stephen Brown.
 3. När du vet ungefär var en akupunktur punkt är, kör fingret längs huden att hitta en liten depression. Du kan också märka en liten skillnad i hudens temperatur över huden, eller att området känns "annorlunda" (mer eller mindre spänd) än det omgivande området.
 4. När du tror att du har hittat en akupunktur punkt, tryck försiktigt på den med fingret. Nyckeln till akupunktur är att trycka försiktigt men bestämt. Området ska kännas öm, varm / kall, kanske lite obekväm eller du kan känna en frisättning av energi om du är i samklang med din energi flöde. Akupunktur får aldrig skada, och om det gör det, kan du trycka på punkten för hårt.
 5. Ta reda på vilka punkter arbetar för att läka olika symptom, kolla in AcuGuide länken jag ingår. Den innehåller rullgardinsmenyerna för att visa dig var punkterna är och vad de behandlar.
 6. En akupunktur klass erbjuds på ett gym, är ett sjukhus eller din lokala college ett bra sätt att lära sig att hitta dina akupunkturpunkter.