E2h

Hur du hjälpa ditt barn att ta emot ett influensavaccin

En av de utmanande tider av föräldraskap är att låta ditt barn få ett influensavaccin. Om du har tagit ditt barn till läkare för en influensavaccination, vet du hur svårt det är att titta på och kontrollera ditt barns reaktioner. Här är några tips för att hjälpa ditt barn att ta emot ett influensavaccin med minsta möjliga besvär.

  1. Informera ditt barn om vaccinets syfte. Ett barn förväntas motstå tanken på att få stucken av en nål. För att övertyga barnet, berättar om fördelarna med att ha ett influensavaccin. Beskriv effekterna av influensavirus och låt barnet minns tider då hon hade sjukdomen. Förklara att det obehag hon känner under vaccination är bara tillfälligt. Gör henne att förstå att smärtan kändes i sekunder är ingenting jämfört med de månader som hon är skyddad från sjukdomen.
  2. Vara sanningsenlig. En genväg för att göra ett barn ta ett vaccin är att ljuga att vaccinet inte gör ont. Detta kan fungera i början, men ett barn är oftast lyhörd för om hon ljög för, och hon kan observera andra barn bli skadad under vaccinationer. Ligga orsakar barnet att förlora förtroendet för dig och överdriva sin rädsla. För att motverka detta, berätta sanningen om vaccinet och stötta henne under vaccinationen.
  3. Lär ditt barn åtgärder smärtlindring. Barnen är mycket bekymrade över hur vaccinet gör ont, så du måste lära ditt barn hur man minska smärtan. En teknik för att minska smärta är att ta ett djupt andetag innan vaccination. En annan är att slappna av kroppen. Låt ditt barn tycker om positiva tankar istället för skrämmande bilder som främjar avkoppling och tar dig bort smärtan.
  4. Låt henne se andra människor får vaccineras. Om möjligt, ta med dina barn med dig under dina egna vaccinationer. Visa ditt barn att smärtan är acceptabel och att du fortfarande göra saker som normalt efter att ha vaccinerats. Visa ditt barn att människor får vacciner hela tiden, och att det är en normal del av att leva ett hälsosamt liv.
  5. Vara fast. Barn ogillar att bli sårad under vaccinationer trots vetskap varför de måste ta vaccinerna. De kan försöka övertyga dig att avbryta vaccinationen, har vredesutbrott, eller distrahera dig. På grund av detta, måste du visa fasthet i att låta ditt barn få sin vaccin. Detta är att få henne att veta att du menar allvar med influensavaccin, och hon kan uppföra sig ordentligt under kommande vaccinationer.
  6. Vara stödjande. Barnen känner en mängd olika känslor under vaccinationer, som rädsla, osäkerhet, hjälplöshet och frustration. Visa ditt barn stöd när hon går igenom en utmanande situation i sitt liv. Håll handen under vaccinationen, berättar lugnande ord och vara avslappnad för att få henne att veta att saker är bra.
  7. Beröm barnet. När vaccinationen är klar, visa din uppskattning för barnets mod. Smile, krama henne och säga uppskattande ord. Du kan ge belöningar som godis eller leksaker, men notera att när du ger materiella ting, kan ditt barn räkna dem varje gång hon blir vaccinerad.

Hur du hjälpa ditt barn att ta emot ett influensavaccin. Informera ditt barn om vaccinets syfte.
Hur du hjälpa ditt barn att ta emot ett influensavaccin. Informera ditt barn om vaccinets syfte.

Hjälpa ditt barn att ta emot ett influensavaccin innebär att möta hennes intellektuella, emotionella och fysiska behov. Ge ditt barn kunskap, komfort och smärtlindring för att få henne att bli mer villiga att ta emot ett influensavaccin i framtiden.