E2h

Hur du justerar din kost som en diabetiker

Enligt Europeiska Diabetes Association

Enligt Europeiska Diabetes Association, finns det cirka 23.600 tusen européer lider av diabetes. Lyckligtvis har medicin tillräckligt avancerad för att en punkt som diabetes kan kontrolleras genom en hälsosam kost och droger. Om du är en diabetiker, akta på följande kosten förslag.

Hur du justerar din kost som en diabetiker. Håll dig borta från sötsaker såsom kakor, bakverk och godis.
Hur du justerar din kost som en diabetiker. Håll dig borta från sötsaker såsom kakor, bakverk och godis.

  • Håll dig borta från sötsaker såsom kakor, bakverk och godis. Dessa livsmedel innehåller mycket raffinerat socker som kommer att orsaka ditt blodsocker att skjuta upp. Däremot behöver du inte helt ge upp så sötsaker. Det finns bakeshops som säljer bakverk lämpade för diabetiker kost eller så kan du baka din egen. Du kan hitta många sockerfritt tårta och recept cookie-nätet.
  • Gör frukt en daglig vana. Även socker är dåligt för dig, behöver din kropp fortfarande socker som energikälla. Du kan få socker från fiberrika naturliga frukter som päron, avokado, granatäpplen, äpplen, aprikoser, blåbär och kiwi. Fibern i dessa frukter saktar ner absorptionen av socker i kroppen. Bara vara uppmärksam att inte äta stora mängder frukt.
  • Håll dig borta från hög proteinhalt och låg kost kolhydrater som Atkins diet. Förespråkarna för denna diet hävdar att kolhydrater höjer blodsockret. Det är sant, men som nämnts ovan, behöver din kropp socker för att få den energi den behöver. Vad förespråkarna för denna diet inte berätta är att proteinrik kost är mycket fett. Fett är inte bra för diabetiker eftersom de är mycket i riskzonen för hjärtsjukdomar, stroke och kärlsjukdomar.
  • Stick med magert kött. Kött förser kroppen med protein den behöver så att diabetiker inte helt skyr bort dem. Bör dock diabetiker hålla sig till magert kött, eftersom det har fler vitaminer, mineraler och proteiner än icke-magert kött. Dessutom bör de se till att köttet trimmas av fett innan den tillagas. Studier har visat att lean innebar förväg trimmas av fett har mindre fett än magert kött trimmas av fett efter tillagning.
  • Ät massor av fullkornsprodukter. I en studie publicerad i Europa Journal of Public Health, fann forskarna att fullkorn livsmedel kan minska risken för diabetes mellitus hos kvinnor i åldern 38 till 64. Den höga fiberinnehåll fullkorn livsmedel såsom havre och spannmål bidra till att förhindra den enkla upptaget av socker i kroppen. Diabetiker uppmanas att införliva fullkorn livsmedel i sin dagliga kost.
  • Ladda upp på grönsaker. Grönsaker, både färska och bearbetade, innehåller mycket fiber som hjälper din kropp att bibehålla sin blodsocker inom de rekommenderade nivåerna. För diabetiker, mörkgröna grönsaker är bra. Spenat och bitter jättepumpa är två exempel på grönsaker som rekommenderas för diabetiker.

Att vara diabetiker betyder inte att du måste avstå en hel del livsmedel. Om du lär dig att förbereda dina måltider själv, kommer du att upptäcka att du fortfarande kan njuta av mat du använde för att njuta innan du fick reda på att du var diabetiker. Allt som krävs är lite kreativitet och idérikedom i matlagning dina måltider.