E2h

Hur du kan hjälpa barn med ADHD vikt

Läkemedel för barn med diagnosen Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) är allmänt tillgängliga. De viktigaste läkemedel som används för att behandla ADHD är kollektivt kallas psyko-stimulantia. De behandlar symptom som hyperaktivitet, brist på koncentration, och impulsiv störning. Även effektiv på dessa symptom kan ADHD-droger orsakar fortfarande biverkningar och aptitlöshet är en av de vanligaste. När inte korrekt och effektivt hanteras, kan detta leda till att förlora vikt.

Föräldrarna kanske inte kan för att bekämpa aptitlöshet. Men åtminstone kan de bekämpa förlora vikt genom att hjälpa sina barn med ADHD upp i vikt.

För det första

För det första, se hur ADHD läkemedlet påverkar ditt barns aptit. Vissa barn upplever aptitlöshet inom de första 30 minuterna efter att ha tagit droger medan andra barn kan uppleva fler timmar av förlorad aptit. Effekterna av ett läkemedel kan variera från ett barn till en annan. Så det är viktigt att du bekantar hur läkemedlet påverkar ditt barn. Detta är ett grundläggande krav vid utformningen effektiva strategier för att bekämpa vikt förlora.

Efter det börjar strategizing på hur du kan hjälpa din vikt barn vinst eller åtminstone sluta förlora vikt. Nedan finns några sätt på hur andra föräldrar hantera denna situation:

  • Ge medicinen efter måltid. Vanligtvis ADHD-droger träder i kraft den förlora ett barns aptit efter att ha tagit den. Låt ditt barn äta sin måltid innan du ger läkemedlet. På så sätt kommer du inte oroa dig även om han förlorade sin aptit.
  • Ge näring-packade livsmedel. Det är inte nödvändigt att äta en mat för att representera varje näringsämne. En mat kan redan komplettera barnets erforderliga dagliga intag av två eller flera näringsämnen. Välja dessa typer av livsmedel i stället för de vanliga alternativ. Till exempel, istället för att ge honom gelé-smörgås, ge honom smörgås jordnötssmör.
  • Vara strikt på efterbehandling livsmedel på sin tallrik. Kräv ditt barn att äta allt på sin tallrik. Detta kommer att lära honom disciplin och få bara mat han kan sluta äta. Detta är också ett bra sätt att uppmuntra ditt barn att äta mer.
  • Uppmuntra barnet att äta bara en liten mängd mat. ADHD-droger sänder signaler till hjärnan om att han är full. Men sanningen är, han är hungrig. Han kommer bara att inse att när han började äta.
  • Låt honom äta mycket när han vill äta mycket. Flesta barn med ADHD som tar mediciner blir hungrig middag samtidigt. Istället för att tjäna honom en middag för en fattiglapp, tjäna honom en måltid för en kung.
  • Håll nyttiga snacks. Var redo när ditt barn vill äta mellan måltiderna genom att ha nyttiga snacks runt huset eller i hans ryggsäck. Du vill inte slösa en möjlighet att han är intresserad av att äta en hel del.


Fortsätt att observera barnet även när du gör tipsen ovan

Hur du kan hjälpa barn med ADHD vikt. Ge medicinen efter måltid.
Hur du kan hjälpa barn med ADHD vikt. Ge medicinen efter måltid.

Fortsätt att observera barnet även när du gör tipsen ovan. Han bör inte förlora 10% av sin kroppsvikt under de första veckorna av att ta ADHD drogen. Om han gör det, måste du överväga att ändra sin medicinering. Han kan behöva prova fler ADHD-droger tills den perfekta medicinen finns. Rådgör med din läkare om detta. De vet vad de ska göra bäst om ditt barns tillstånd.

Håll också på strategizing på bättre sätt att hjälpa din vikt barn vinst. Tipsen arbetade ovan för andra barn och kanske inte vara effektiva för ditt barn. Mäta ditt barns attityd och tänka på det bästa sättet att uppmuntra honom att äta mer. Om detta misslyckas så åtminstone ge honom tillskott för att hålla sin kropp frisk även utan att äta en hel del.