E2h

Hur du kan hjälpa dig själv om du har en förkylning

Förkylningar orsakas av någon av 100 olika virus, och några av dess viktigaste symptomen är nysningar, rinnande näsa, huvudvärk, hosta, hög temperatur i vissa fall, och allmän trötthet. Inte för att vi behöver en mycket grundlig introduktion, men, det uppskattas att cirka 5 till 20% av befolkningen i Europa fångar kylan under varje influensasäsong. Om du själv befinner dig ner med kylan, här är de bästa sätten att hantera:

Hur du kan hjälpa dig själv om du har en förkylning. Drick mycket vatten och ta massor av soppa.
Hur du kan hjälpa dig själv om du har en förkylning. Drick mycket vatten och ta massor av soppa.

  • Resten! Detta är det bästa råd att personer som lider av förkylning bör ta. Under den tid som du har en förkylning, är ditt immunsystem låst i strid med patogener eller angriparna som härjar och ödelägger på ditt system. De symptom som du känner under en kall faktiskt tecken på att immunförsvaret är hårt. Du bör göra ditt bästa för att hjälpa din kropp genom att låta det koncentrera sig på att bekämpa dessa inkräktare. Försök inte vara en hjälte och tvinga dig själv att gå till jobbet trots din sjukdom - i själva verket kommer dina kollegor tack för att inte försöka infektera dem med kallt!
  • Ta multivitaminer. För att ytterligare bistå och snabba upp din läkningsprocessen, kan du ta ett multivitaminpreparat, men den här gången, är det bäst att du tar det i pulverform (blandad med vatten). Helt enkelt dela kapseln och placera pulvret på ditt vatten. Detta skulle hjälpa kroppen absorbera vitaminer snabbare.
  • Drick mycket vatten och ta massor av soppa. Vätskor hjälper lugna halsen, minska hosta och minska din huvudvärk. Kycklingsoppa är ett underbart val. Du bör också undvika koffeinhaltiga drycker, eftersom det kan leda till uttorkning och mjölk, eftersom detta kan öka produktionen av slem.
  • Lugna dina sinnen. För att ytterligare hjälpa din kropp i sin kamp mot patogener, bör du ta extra ansträngning för att skämma bort din kropp. Lyssna på avslappnande musik, ha någon ljus upp en doftljus i ditt rum, och smutta några lugnande örtte som pepparmint och jasmin te. Det är bäst att du har någon hemma göra alla sysslor så att du kan helt koncentrera sig på att ge din kropp den välbehövlig vila.
  • Snyt näsan. Om du har en rinnande näsa, bör du göra det till en vana att blåsa näsan då och då. Samma sak gäller om du har hosta med slem - du bör utvisa din slem då och då. Detta kommer att bidra till att öppna upp din andning passager, så att du andas normalt. Minns att du inte ska lägga för mycket press på näsan när blåser - försök att blåsa en näsborre åt gången. Ett annat sätt att klara upp din andning passager är genom att andas in ånga från en skål med varmt vatten. Var noga med att inte skålla dig själv!
  • Ta medicin. För att hjälpa dig att lindra dina symptom, kan du be din läkare om rekommendationer om hostmediciner, avsvällande medel (för rinnande näsa) och smärtstillande. Minns att du aldrig ska ta ett antibiotikum för förkylningar, eftersom antibiotika inte fungerar mot virus.

Kom ihåg att det bästa sättet att lindra din kropp om du har en förkylning genom fullständig vila. Tänk på detta som den bästa tiden att ge din kropp den bortskämd som den förtjänar. Lycka till!