E2h

Hur du kan hjälpa lindra gasfyllda barn

Ditt barn gråter plötsligt så högt

Ditt barn gråter plötsligt så högt. Du kontrollerat blöjan och det är ren och torr. Han kanske är hungrig. Du försökte mata honom med mjölk, men han vill inte ha några. Du försökte trösta honom med leksaker och genom att honom. Ingenting hände. Ditt barn ska lida av smärtsamma gas. Detta är mycket vanligt, särskilt under de första månaderna av barnets liv. Nästan hälften av nyfödda också lider för mycket gas.

Oroa dig inte, dock. Det finns många sätt att lindra gasfyllda barn. Nedan är några av de testade teknikerna:

  • Lätt tryck. Applicera lätt tryck på barnets mage. Det kommer att lugna magen och hjälper utsläpp av innesluten gas genom att bryta upp det.
  • Benen upp. Lägg barnet på rygg. Tryck benen mot hans mage. Att göra detta kommer att orsaka farting, vilket kommer att frigöra gas naturligt. Ibland barn har denna instinkt att flytta sina ben upp till sina magar när de känner magsmärtor. Men om ditt barn inte kan göra det på ett effektivt sätt, så lite hjälp kommer att vara bra för hans lättnad.
  • Huk. Detta är bara för barn som redan kan stödja deras huvuden. Hjälp ditt barn att stå upp i knät eller på din mjuka säng. Hjälp honom att ta en hukande ställning. Denna position kommer att hjälpa benen att trycka på magen så att gas kan frigöras. Det har samma effekt som benet upp tekniken men huk är roligare att göra för barn.
  • Belly på handen. Lägg barnet på magen och placera en hand under magen. Försiktigt och långsamt lyfta din hand. På så sätt kommer ditt barn att uppleva ett lätt tryck på magen. Positionen kommer också att hjälpa honom att enkelt släppa gasen.
  • Rapningar. Hjälp ditt barn att rapa kommer få honom att känna befrias från gas också. Gör detta genom att krama ditt barn och knacka ryggen för att uppmuntra rapningar.
  • Flytta. Flytta ditt barn på olika sätt kan bidra till att skaka gasen och bryta upp. Hjälp ditt barn att dansa, vrida sin kropp, ligga på magen, eller göra cykeln flytta. Alla dessa kan hjälpa till att flytta ut gasen så att ditt barn kommer att känna lättnad.
  • OTC medicin. Du gjorde nästan allt du kan hemma för att lindra din gasig barn. Ändå hände ingenting. Vid det här laget måste du kontakta ditt barns barnläkare för vissa råd. Läkaren kommer troligen förskriva en over-the-counter barnet släpp som snabbt kan bryta gasen bubblar upp för att ge ditt barn snabbt lättnad.

Förhindra är fortfarande bättre än att försöka bota och lindra gasfyllda barn. Ta reda på varför ditt barn ofta upplever smärtsamma gas kommer att vara din bästa lösningen. Om du ammar kan det vara de livsmedel som du äter. Det kan vara storleken på bröstvårtan, som uppmuntrar barnet att suga för fort och svälja luft. Det är också möjligt att man ibland glömmer att rapa barnet efter utfodring.

Som förälder vill du alltid ditt barn att bekvämt hela tiden

Hur du kan hjälpa lindra gasfyllda barn. Ditt barn gråter plötsligt så högt.
Hur du kan hjälpa lindra gasfyllda barn. Ditt barn gråter plötsligt så högt.

Som förälder vill du alltid ditt barn att bekvämt hela tiden. Men det finns vissa saker som kommer att ge obehag för barnet som gas. Åtminstone finns det alltid något du kan göra för att trösta ditt barn och hindra honom från att ha den smärtsamma gas igen.