E2h

Hur du kommer vaccineras mot borrelia

Borrelia är en fästingburen sjukdom som var uppkallad efter Lyme

Borrelia är en fästingburen sjukdom som var uppkallad efter Lyme, Connecticut där fall identifierades redan 1975. Denna sjukdom överförs till människor genom att bli biten av vad som brukar kallas hårda fästingar, från släktet Ixodes. Ihållande depression och trötthet samt återkommande feber och huvudvärk bör noteras att symptom på denna sjukdom. Om den inte behandlas kan det påverka även din centrala nervsystemet och viktigast ditt hjärta. Att ha förebyggande åtgärder, här är några tips om hur man får vaccineras mot borrelia.

Hur du kommer vaccineras mot borrelia. Rådgör med din läkare.
Hur du kommer vaccineras mot borrelia. Rådgör med din läkare.

Känn din miljö. Eftersom fästingar trivs i områden där marken sprids överallt som gräs eller vedartade områden, måste du överväga att gå till din läkare. Även i städerna, finns det fortfarande en möjlighet att få denna sjukdom, särskilt om du är hemma har en gård eller i närheten områden som parker eller skogar som kan vara en källa till detta fästing. Så se till att du och dina barn alltid bär skyddskläder som sweatshirts, långbyxor eller byxor jogging för barn, för att se till att din hud är täckt. Även skor på gården är också en bra åtgärd eftersom det skyddar dina fötter från fästingar som kan krypa eller hoppa upp benet. Tick ​​myggmedel kan också användas som en förebyggande åtgärd. Om du har husdjur, särskilt hundar, måste du borsta dem regelbundet för att undvika att de används som en sändare av fästingar till människor. Hundar är kända för att vara värdar för olika arter av fästingar, vilket är en viktig förebyggande åtgärd.

Rådgör med din läkare. För att få en förebyggande åtgärd mot denna sjukdom, måste du rådfråga din läkare först. Han får föreskriva ett vaccin som kallas LYMErix. Detta har funnits i USA sedan 1999. Rådfråga din läkare kan också ge dig andra alternativ för vaccination.

Vaccinera sig. Att få vaccinationer

Vaccinera sig. Att få vaccinationer, bör du vara uppmärksam på den tillåtna åldern för olika vacciner. För borrelia vaccin kan endast människor åldrarna 15 till 70 år gamla vaccineras. Undantag är personer med ledvärk och kvinnor som är gravida. Denna sjukdom har den högsta incidensen hos barn åldrarna 2 till 15 år gamla. Tyvärr fortfarande inte kan ges till barn under 15 år.

Kontrollera din kalender. Vaccinationer är också tidsbundna. För denna vaccination behöver den första dosen ska administreras mars speciellt om du bor i nordost. Den andra dosen är ca april och den tredje är rätt innan fästingsäsongen. Dessa månader bör märkas i din kalender för att säkerställa vaccin effektivitet. Mer specifika datum kommer att tillhandahållas av din konsult läkare.

Att ha en bekymmersfri livsstil ingår att vara uppmärksam på vad som finns i din omgivning. Eftersom fästingar kan lätt utvecklas var som helst, kan känna dessa tips hjälper dig att installera förebyggande åtgärd för dig och dina barn. Även om vaccinationer kan vara pricy, få vaccineras ger dig en bekymmersfri liv, särskilt för hälsa och säkerhet för dina barn. För mer information och alternativ bli vaccinerade kan du kontakta Europeiska Borrelia Foundation.