E2h

Hur du möta dina största rädslor

Tips om inför dina rädslor

När jag var 15 år deltog jag i en passiv bunden lägret. Jag minns att fylla många förtroende övningar med min grupp som ett sätt att erövra rädsla och lita på andra. Det var en helt fantastisk vecka, men en övning i synnerhet var ett avgörande ögonblick i mitt liv. Det fanns en stolpe, ungefär 30 meter lång, med små bitar av trä som är fästa vid stolpen, som skall användas som ett sätt att klättra polen. Instruktionen var att klättra stången till toppen, dra dig upp på toppen av en liten rund skiva, och sedan stå upp. Tänk på stången var vajande hela tiden, och det var inget som hjälper dig att dra dig upp. Självklart var vi fäst en sele, men detta gav liten eller ingen tröst på tiden.

Hur du möta dina största rädslor. Namnge dina rädslor.
Hur du möta dina största rädslor. Namnge dina rädslor.

Klättring stången var inte så illa, men när jag försökte dra mig upp, var pole flyttar och jag skakade okontrollerat. Det skulle ha varit lätt att ge upp på den punkten, men jag var som hejade på med mina nya bästa vänner nere, och jag var inte en att kasta in handduken bara riktigt än. Jag var så förstenad och mina ben kändes som komplett jello, men på något sätt lyckades jag ta mig upp.

Det var inte det värsta! När stående tall (och kom ihåg, var pole gungande fram och tillbaka), skulle vi hoppa till en trapets fem eller så meter bort och ta tag i den. Jag kände bokstavligen som jag var på väg att dö, och en del av mig skulle ha gett mitt liv att räddas just då och där. Men, gissa vad? Jag lugnade ner mig, tog ett djupt andetag och hoppade.

Redo att möta de största farhågorna i ditt liv?

Tips om inför dina rädslor. Prioritera de farhågor.
Tips om inför dina rädslor. Prioritera de farhågor.

  1. Namnge dina rädslor. Vi har alla rädslor som vi har undvikit en tid. Kanske har du undvikit vissa situationer hela ditt liv. Kanske detta är en nyfunnen rädsla. Oavsett fallet, har dessa farhågor väglett dina beslut, dina livsval, och den väg du har tagit. Dessa farhågor inte kommer att gå iväg på egen hand, ignorera dem är den enkla vägen ut! Så, skriv ner dem där du kan läsa dem och artikulera dem. Detta kommer att göra dem verkliga. "Jag är rädd att vara ensam", eller "jag är rädd för engagemang", eller "jag fruktar tala för mig själv".
  2. Prioritera de farhågor. Nu när du har din lista, markera de som verkar vara allt tidskrävande. Dessa är de farhågor som tar upp större delen av din tid och energi. Du kan ha varit i undvikande läge när man står inför denna rädsla. De markerade farhågor är de som du vill bryta igenom. Du är trött på att leva ditt liv i skuggan av dessa farhågor. Du är redo att vidta nödvändiga åtgärder för att gå förbi dem.
  3. Dags att vidta åtgärder. Nu är den skrämmande delen. Du måste vidta åtgärder. Jag vill att du ska lista sätt som skulle sträcka din komfortzon. Vilka risker kan du ta när det gäller din rädsla? Om du sträckte dig lite varje dag, hur skulle ditt liv vara annorlunda? Gör en lista över små, medelstora och stora risker som du kan arbeta upp till. Åtar sig att vidta åtgärder varje dag tills rädslan har erövrats. Jag garanterar handlingen att möta de farhågor huvud kommer att minska din ångest över tiden.

Jag tog tag i att trapets och sänktes till marken. Det var den läskigaste tiden i mitt liv, men jag lyckades hitta styrkan någonstans djupt ner och fortsätt förbi rädslan. Den här övningen lärde mig ovärderliga erfarenheter på förtroende, finna inre styrka, och viktigast att aldrig ge upp. Följ dessa steg för att inse kraften i att driva igenom dina egna rädslor, den kraft du ger dig själv när du gör det. Rädsla kommer bara hålla dig tillbaka om du tillåter det att göra det, kom ihåg att bryta igenom dina rädslor kommer att bygga din styrka och öka din tro på dig själv och dina förmågor.