E2h

Hur du ökar din hjärthälsa

Hjärtinfarkt är en av de vanligaste dödsorsakerna

Hjärtinfarkt är en av de vanligaste dödsorsakerna. Om du vill leva längre, måste du hålla sig frisk. Nyckeln till att vistas friska lögner för att skydda och ta hand om ditt hjärta.

Här är några tips som du kan använda för att öka din hjärthälsa:

Hur du ökar din hjärthälsa. Övervaka vad du tar in.
Hur du ökar din hjärthälsa. Övervaka vad du tar in.

  • Övervaka vad du tar in. Merparten av tiden, vet folk inte vad de äter redan kan vara dåligt för dem. Ät mycket frukt och grönsaker. Dessa typer av livsmedel är säkert bra för din kropp. Undvik att äta fet mat och kemiskt mättade produkter. Det finns också vissa typer av fisk som är bra för hjärtat. Forskning vad är lokalt tillgängliga och vad som är billigt på din marknad.
Ett annat alternativ är att köpa kosttillskott fiskolja. Fisk kan minska risken för hjärtinfarkt. Enkelt uttryckt, om du vill bygga en stark kropp, lägga ut den rätta grunden genom att äta rätt.
  • Rök inte. Rökning är skadligt för din hälsa. Eftersom det är skadligt för lungorna, är rökning också skadligt för hjärtat. Undvik röka cigaretter och tobak. Kolmonoxid i cigaretter ersätter syret som cirkulerar i ditt hjärta. Även passiv rökning är dåligt för ditt hjärta.
  • Ladda upp på flavonoider. Flavonoider är antioxidanter som skyddar blodkärlen. De gör detta genom att förbättra vägen från hjärnan till hjärtat. Livsmedel som lök, bär, rött vin, vindruvor och cocoas innehåller flavonoider. Tänk att inte ta in en massa vin eller choklad. Saker som du tar i för mycket är inte bra för din kropp.
  • Avgifta ditt hjärta. Om du vill att avgifta ditt hjärta, behöver du inte gå till ett spa eller spendera många pengar. Du kan helt enkelt hålla sig borta från skadliga livsmedel och dricka mycket te. Te avgiftar kroppen. Det hjälper också att öka sin blodflödet. Istället för att dricka kaffe eller läsk dricker, dricker te. På så sätt kan du slappna av och dricka upp samtidigt skydda ditt hjärta.
  • Undvika stress. När du får orolig eller blir arg, ditt hjärta pumpar extra hårt. Ditt hjärta arbetar dubbelklicka sedan tid och kommer så småningom att få trött. Slappna ditt hjärta och sinne. Ta en promenad. Ha en lugn stund. Delta i en avkopplande sport. Hitta en lugnande hobby. Det finns många saker att göra. Allt du behöver är att hitta tid för dig själv. Om pengar är ett problem, kan du alltid titta efter billiga insatser eller aktiviteter som är gratis.
  • Flytta din kropp och motion. Sluta göra ursäkter och gå av i soffan. Schemalägg en övning rutin som fungerar bäst för ditt schema. Gå raskt runt kvarteret. Jogga i parken. Få in en sport. Du behöver inte spendera pengar. Allt du behöver är ett par bra gummi skor och en stark vilja. Du behöver inte ens att utöva varje dag. Du kan göra det varannan dag, även två eller tre gånger i veckan. Du kan också träna i 10 minuter och sprida rutinen hela dagen. Kom ihåg att enkelt hus sysslor som sög golvet eller trädgårdsarbete också kan hjälpa.

Här är några tips som du kan använda för att öka din hjärthälsa. Genom att skydda ditt hjärta, kommer du att leva längre.