E2h

Hur du tar bort en kateter

En kateter är ett rörsystem

En kateter är ett rörsystem. Det är i allmänhet placerad i en patients kropp för att samla eller dränera urin från blåsan. Det rekommenderas att ta hand om urininkontinens, urinretention eller någon kirurgisk förberedelse och medicinskt tillstånd.

En kateter har två vanliga typer

En kateter har två vanliga typer. Den första typen är den inneboende katetern. Det är i första hand avsedd för ut patienter. Samtidigt är den andra typen av Foley-kateter. Den är avsedd för sjukhuspatienter. I själva verket, mellan 10 och 15 procent av sjukhuspatienter använder dem. Naturligtvis kräver varje typ särskilda förfaranden när du måste ta bort dem. En kvarkateter har två avlägsnande metoder. Å andra sidan, kräver en Foley-kateter vanligtvis övervakning av ett sjukhus läkare. Annars kan det uppstå komplikationer.

Hur du tar bort en kateter. Samtidigt föreslår den andra metoden att skära röret för ballongen porten.
Hur du tar bort en kateter. Samtidigt föreslår den andra metoden att skära röret för ballongen porten.

Här är de förfaranden:

  • Kvarkateter. Börja den första metoden genom att hitta kateterns inflationen port. Det ligger på sidan. Den är kopplad till en liten spruta. Efter det kan du använda den lilla sprutan i dra ut katetern innehåll. Tappa ut katetern innan du faktiskt ta ut den. Gör det långsamt och försiktigt tills du har helt tagit bort den.
  • Samtidigt föreslår den andra metoden att skära röret för ballongen porten. Man kan använda ett par av kirurgiska saxar vid skärning av röret. Låt vätskan dräneras ut. När katetern är redan tom, sakta dra ut den.
  • Foley-kateter. Se till att det fortfarande i urinblåsan. För in katetern lite att. Sedan leta efter inflationen ventil. Den har en ballong-port. Skär det. Det gör att du kan ta ut inflationen ventil och så småningom, rinna ut innehållet i katetern. Om innehållet inte rinner ut som förväntat, förväntar ett hinder. Det är normalt beläget vid ingången till ballongens porten. Ibland är obstruktion också finns längs kateterns längd. Ta bort hindret genom att få en ledare (fin-gauge). Smörj den innan du låter det passera genom kateterns inflammation kanal. Om du har gjort det ordentligt, bör innehållet börjar rinner ut ur ledaren. Om det inte gör susen, ge inte upp. Nå ut till en central venkateter (22-gauge). Låt det passera genom ledaren att du har satt tidigare. När spetsen av central venkateter har nått spetsen av ballongen porten, ta ut styrtråden. Innehållet ska börja rinna ut.
  • Om central venkateter inte hjälpte, använd en mineralolja i upplösning ballongen porten. Få en liten spruta för att injicera mineralolja rakt in i inflationen porten. Du behöver ca 10 ml av det. Vänta i ca 15 minuter. Inom denna tid, skall ballongen lösas. Lägg till ett anfall av mineralolja, ca 10 ml, om innehållet inte är helt slut.


När en kateter inte fungerar kan tömmas det bli svårare

När en kateter inte fungerar kan tömmas det bli svårare. Problemet är vanligt förekommande i inflammationen ventilen. Felet är oftast ett resultat av krossning eller kinkning. Det kan också utlösas av inflationen kanalens externa fastspänning.