E2h

Hur du tar en baby temperatur

När ditt barn värmekänsla

När ditt barn värmekänsla, är det första du behöver göra för att ta ditt barns temperatur. Ditt barns temperatur är en av de första saker kommer läkaren att be när du bestämmer dig för att ta ditt barn till sjukhuset. Din läkare kommer också sannolikt fråga vilken metod du använde att ta ditt barns temperatur.

Det finns olika metoder för hur du kan få temperaturen i ditt barn

Hur du tar en baby temperatur. Använd termometer klistermärke.
Hur du tar en baby temperatur. Använd termometer klistermärke.

Det finns olika metoder för hur du kan få temperaturen i ditt barn. Varje metod har sina egna fördelar och nackdelar. Även om de två mest effektiva metoderna är genom ditt barns ändtarmen och axillaries, bör du åtminstone lära dig att ta ditt barns temperatur med andra metoder. Nedan visas de olika sätt på hur man tar temperaturen.

Rektal temperatur. Ta ditt barns temperatur rektalt har visat sig vara det mest effektiva sättet att få en korrekt avläsning för barn tre års ålder och under. För att ta en rektal läsning, först måste du se till att termometern du kommer att använda är ren. Tvätta termometern och torka den. Efter rengöring termometern, sätta vaselin på ditt barns botten för smörjning. Det är viktigt att du håller ditt barn ordentligt så termometern inte faller av. Vara säker på att du kommer att vara försiktig när du sätter i termometern. Vänta i ungefär en minut innan du tar bort den.

Axillär läsning. En annan metod för att ta ditt barns temperatur är genom hans eller hennes armhålor. Steget i denna metod är lite knepigt så du måste vara uppmärksamma. När får en axillär läsning, se till att termometern är ren och barnets armhålor är torra. Placera termometern under barnets arm. Tryck fast barnets arm mot sidan av kroppen. Vänta i cirka 3-4 minuter innan släppa. När du läser temperaturen alltid lägga 0,5 grader Celsius. Detta är viktigt att korrigera lägre externt kroppstemperaturen.

Använd termometer klistermärke. Ett annat sätt att kontrollera ditt barns temperatur med hjälp av en panna klistermärke. Det är det enklaste att använda, men det kan vara felaktiga. Så se till att du har ett alternativt sätt att kontrollera om värdet är exakt eller inte. Denna typ av metod är bra för att kontrollera ditt barns temperatur på resande fot.

Använd en örontermometer. Dessa dagar

När ditt barn värmekänsla. Använd en örontermometer.
När ditt barn värmekänsla. Använd en örontermometer.

Använd en örontermometer. Dessa dagar, med örontermometer är det vanligaste sättet att kontrollera ditt barns temperatur. De flesta läkare använder denna metod nu. För att få din bebis temperatur använder denna enhet helt enkelt in i slutet av enheten i barnets öra och tryck på knappen. Detta är dock enhet inte det bästa alternativet om ditt barn lider av någon öronproblem. Om ditt barn har några öroninflammationer, är det bäst att använda andra metoder. Denna enhet är också den dyraste bland andra termometrar. Det är dock värt investeringen, eftersom det kan ge dig en korrekt behandling.

Följande metoder kommer att hjälpa dig att avgöra om det är något fel med ditt barn. Ändå bör du även din läkare om detta.