E2h

Hur du tar hand om blödande tandkött

Det är inte naturligt för tandköttet att blöda

Det är inte naturligt för tandköttet att blöda. Det är ett tecken på att något är fel. Blödande tandkött är inte ett mysterium. Det finns kända orsaker till blödande tandkött. Genom att följa tipsen nedan kan orsaken upptäckas och behandlas.

Hur du tar hand om blödande tandkött. Kontroll av blödande tandkött.
Hur du tar hand om blödande tandkött. Kontroll av blödande tandkött.

  • Kontroll av blödande tandkött. Använd en spegel för att kontrollera blödande tandkött. Det är en bra idé att bestämma vilka delar av munnen har blödande tandkött. Kontrollera om tandköttet blöder vid beröring eller borstad. Om tandköttet blöder vid beröring betyder det att tillståndet är allvarligt. Ibland tandkött kan blöda samtidigt som borstas. Var inte lätt att orolig om så är fallet.
  • Orsaker till blödande tandkött. Det är främst två skäl till blödande tandkött. Den första är plack. Scratch tänderna med nageln för att kontrollera om det finns plack bygga upp. Plack består av mikroorganismer och extracellulär matrix. Även om mikroorganismerna är naturligt närvarande i munnen, den stadiga uppbyggd, om det inte kontrolleras genom borstning, skapar ett tjockt skikt som kallas plack. Detta skikt på en tandens yta skapar anaerob andning, som producerar syra. Denna syra sipprar in genom tandköttet och skador både tänder och tandkött, orsakar blödning. Detta är allmänt känt som gingivit.
Den andra orsaken till blödande tandkött kallas kasserar. Kasserar uppstår när tandköttet lösgör sig från tandytan orsakar mellanslag mellan. Dessa utrymmen eller "fickor" samla oavsiktligt mat och bakterier. Mat och bakterier skadar sedan tandköttet och tanden under tandköttskanten, orsakar det att blöda. Det blir inte lätt att avgöra om kasserar är orsaken. En tandläkare kommer att behövas för att göra det.
  • Konsultera en tandläkare. Båda orsakerna tuggummi blödning kan vara farligt när försummade eller ignoreras. Bildandet av plack leder tanden att rubba när tandköttet runt den är skadad. Kasserar kommer att fortsätta att orsaka blödning och kommer så småningom att skada tandköttet orsakar nervändar att skada och tänderna förfalla.
Konsultera en tandläkare när tandköttet blödning uppstår. Det är bättre att vidta åtgärder för att ta hand om det så snart som möjligt. Besök en tandläkare var 3-6 månader.
  • Borsta tänder. Borsta tänderna minst två gånger om dagen. Borsta på morgonen och på kvällen innan sova. Plack byggs upp ökar när munhålan har någon aktivitet, till exempel när du sover.
  • Skölj med munvatten. Använd munvatten för att rengöra svåråtkomliga utrymmen. Munvatten är också effektiva i att döda bakterier. När lider blödande tandkött, är det rekommenderat att använda munvatten minst en gång om dagen i minst en vecka.
  • Rutinmässigt tandtråd. Tandtråd är ett bra sätt att eliminera plack mellan tänderna. Det är mycket effektivt. Regelbunden tandtråd kan minska plack byggs upp mer än borstning och sköljning med munvatten tillsammans. Tandtråd regelbundet efter tandborstning. Tandtråd lätt och långsamt för att undvika skador på tandköttet.

Att ta hand om blödande tandkött är lätt. Allt som krävs är att hålla en tandhygien rutin.