E2h

Hur du tar medicin på ett säkert sätt

Medicinering är en term som används för läkemedel som vidtas för att bota eller lindra ett symptom eller tillstånd. Det finns många typer av läkemedel ordinerats beroende på kroppstyp, vikt och ålder. Till exempel är tabletter främst föreskrivs för vuxna och tonåringar medan sirap ges till barn. Medicinering är en konst eller vetenskap att behandla sjukdomar. Det är att återställa eller bevara sin hälsa eller fysiska kondition genom läkemedel, kirurgiska ingrepp eller manipulationer.

Förutsatt är tips på att ta medicin. Dessa förhindrar varje form av skada som kan orsakas på grund av dödlig felmedicinering.

  • Kombination av flera läkemedel - tänker att du kommer ihåg vilken piller du tar eller inte, kan vem som helst göra ett misstag som kan leda till en farlig eller dödlig felmedicinering eller medicinering programfel. Förlitar sig på minnet ensamt kan orsaka förvirring när man tar flera mediciner.
  • Medicinering arrangör - Om du tar olika typer av mediciner, försöker använda en arrangör för varje dag i veckan. Det är viktigt att regelbundet intag av ordinerade läkemedel följer det specifika mönstret och doseringen som ges av en läkare.
  • Fel dos av läkemedel intag - Försök aldrig att självmedicinera. Följ önskat antal timmar mellan medicin intag för att undvika överdosering.
  • Kontrollera om utgångsdatum - Omedelbart avyttra någon drog eller medicin som är "gått ut" eller "avbrytas". Utgångna läkemedel kan förlora sin effektivitet och kan ibland orsaka en hälso uppdelning. Det rekommenderas att hålla reda på droger i lager bara för att uppdateras på utgångsdatum och inte att förväxla med vad du behöver ta eller inte ..
  • Självmedicinering - Vi vet alla att självmedicinering är ett kostnadsbesparingsprogram åtgärd för en typisk familj som inte har pengar att gå till en läkare för recept. Tveka inte att söka eller begära hjälp från en läkare. Självmedicinering kan förvärra tillståndet för din sjukdom.
  • Med någon annans medicin - En typisk person som har en normal sjukdom, som hosta eller förkylning, rekommenderas att ta olika typer av läkemedel. Det är bättre om du rådfråga en läkare och ta förskrivna läkemedel för att bota din faktiska sjukdom.
  • Läs etiketterna för korrekt medicinering - Det är inte en god idé att lita på ditt minne att komma ihåg den medicin som läkaren gav dig. Läs alltid etiketten, oavsett hur många gånger du öppnar behållaren. En felmedicinering kan förhindras om du kommer att läsa och förstå vad märkningen av läkemedlet visar att det kommer att fungera som en säkerhetsåtgärd för din hälsa.
  • Tidskonsistensproblem - Om du vill att din medicin för att vara effektiv, måste du ta del av den rätta tidpunkten avstånd. Tidskonsistensproblem bidrar till att undvika missöden att ta medicin.

Hur du tar medicin på ett säkert sätt. Kombination av flera läkemedel.
Hur du tar medicin på ett säkert sätt. Kombination av flera läkemedel.

Efter dessa tips hjälper dig att undvika att begå felmedicinering och hjälper dig att må bättre. En berömd citat anger att förhindra något är bättre än att bota den. Detta kan vara din guide till korrekt medicinering och behandling av din sjukdom på rätt sätt. Den korrekta intag av medicin doser är kraftigt rekommenderas för dig att få rätt medicin eller läkemedel för att bota din sjukdom.