E2h

Hur du tar sitz bad

Först av allt, vad är en SITTBAD? En SITTBAD, som är utformad för att underlätta symptomen på hemorrojder, är prostata smärta och mensvärk, bland annat en plast badkar som kan placeras över toaletten. Här är några riktlinjer att komma ihåg för att ta sitz bad effektivt:

  • Vet hur man väljer en SITTBAD. En SITTBAD är egentligen mycket enkelt, det är bara en plast badkar utformad för att passa över toalettstolen. När du köper en SITTBAD är det viktigt att den passar säkert över toalettstolen och att vatten kan rinna till toaletten så det inte rinner när du sitter på den. Du bör se även till att du bekvämt kan passa din bak innanför SITTBAD. Du kanske också vill köpa en SITTBAD som kommer med en vatten påse och slang, för att säkerställa kontinuerligt flöde och påfyllning av vatten i behållaren. Ett alternativ kan du överväga att köpa speciella sitz bad som kommer med en stol, så du skulle inte behöva gå på toaletten varje gång. Om du vill njuta av några högteknologiska funktioner, kanske du vill köpa sitz bad med inbyggd varmvattenberedare, eller som kan fungera som en bidé.
  • Se till att SITTBAD är ren. Gör säker på att SITTBAD används uteslutande för sin avsedda ändamål: låt inte någon att förvirra den som en skål för blandning frukt sallader! Före och efter användning av SITTBAD, se till att du noggrant rengöra och desinficera den. Förvara den ordentligt i badrummet.
  • Placera varmt vatten på SITTBAD. Se till att vattnet är bekvämt varmt och inte för varmt, du vill inte skålla dina känsliga områden med det. Testa vattnet och se om det är så varmt som du bekvämt kan hantera. Vattnet bör fylla badkaret till ca två inches hög. Det är bäst att du bara använder vatten, men vissa föredrar att lägga salt eller ens några oljor aromaterapi (detta kan orsaka infektion, så var försiktig!). Vissa människor som har vaginal svampinfektion lägga ättika i vattnet. Återigen är vanligt varmt vatten fortfarande bäst, och du bör höra med din läkare om han kan rekommendera att du lägger något annat.
  • Sitt på badkaret. Helt enkelt sitta på SITTBAD i minst 30 minuter, se till att endast kroppens mittsektionen är nedsänkt i vattnet. Det varma vattnet kommer att ge dig lättnad, samt främja större blod stimulering. Flytta din kropp varje gång på ett tag, för att göra vattnet flytta. Var noga med att inte röra vid vattnet med händerna.
  • Var försiktig när du stiger upp. Det är bäst att du har någon annan hjälpa dig när du får upp från SITTBAD, för att undvika olyckor.

Där har ni det

Hur du tar sitz bad. Vet hur man väljer en sittbad.
Hur du tar sitz bad. Vet hur man väljer en sittbad.

Där har ni det! Dessa är bara några av de viktiga riktlinjer att komma ihåg så att du kan ta din SITTBAD. Kom ihåg, det är mycket viktigt att du håller hela processen hygienisk, och att du hela tiden gör denna behandling så att du kan uppleva det bästa resultatet. Lycka till, och hoppas att detta hjälpte!